Diari La Veu del País Valencià
PSPV i Compromís també volen limitar per llei la preeminència dels extreballadors de RTVV en À Punt

El malestar de tots els partits polítics pels resultats dels processos de selecció de personal d’À Punt ha passat aquest dilluns de les paraules als fets. De matí, Ciutadans ha obert el foc amb la proposta de modificar el valor de l’experiència en RTVV a l’hora d’accedir als nous mitjans per a evitar que els antics treballadors copen fins al 90% de la nova plantilla i que les monopolitzen, com en les categories de redacció.

Mentre que Podem ja va expressar la seua voluntat de demanar que s’accelere la provisió definitiva de llocs –atés que el procés actual és per a conformar la plantilla provisional–, on es podria reformular el barem que atorga preferència als extreballadors, els partits que formen el govern del Botànic s’han sumat al mecanisme proposat per Ciutadans.

Els partits volen aprofitar la tramitació de la Llei del Consell de l’Audiovisual per a canviar la norma de juny de 2016 que va donar vida als nous mitjans. PSPV i Compromís han proposat un esmena a la llei que suposa l’addició d’una nova disposició final que demana que “la valoració de mèrits no podrà suposar l’exclusió per complet de qui no compte amb algun dels mèrits estipulats”, d’acord amb el que estableixen els articles de la Constitució referits a la igualtat dels ciutadans.

La genèrica redacció de l’article que reforma la llei de creació d’À Punt es limita a demanar que els criteris dels nous barems no produïsquen els efectes de reservar la immensa majoria dels llocs de treball als excomponents de la plantilla de Canal 9 i Ràdio 9, però no estableix ni marca el camí per a l’assoliment de l’objectiu buscat.

De fet, Ciutadans ha anat més lluny tot marcant percentatges concrets al voltant del valor de l’experiència i els anys treballats als desapareguts mitjans.

Comparteix

Icona de pantalla completa