Diari La Veu del País Valencià
Els valencians lideren el rànquing estatal d’ús del telèfon mòbil diari

Els valencians, de tot l’estat espanyol, són els que més temps dediquen diàriament a l’ús del telèfon mòbil. En total, 3 hores i 47 minuts, la xifra més alta de l’Estat, amb 26 minuts de diferència respecte a la nacional.

Així es desprén del IV Estudi de Comparació Online cap a l’Estalvi Intel·ligent, realitzat per Rastreator.com.

Segons les mateixes dades, el 74,5% dels valencians afirma no poder viure sense mòbil i el 31,6% es consideren addictes al seu aparell. A més, l’addicció al mòbil en la regió ha pujat més de 12 punts percentuals en l’últim any –en 2016 se situava en el 19,5%–.

Aquesta addicció pot comportar certs trastorns que afecten no solament la salut física dels usuaris, sinó també el seu benestar social i psicològic. En aquest sentit, el 42% de la població del País Valencià assegura estar pendent del mòbil quan està amb amics, família i, fins i tot, amb la seua parella i fins al 53,8% afirma que mirar el mòbil és el primer i l’últim que fa cada dia. És més, l’11,8% mira el mòbil quan està conduint.

Malgrat la creixent addicció al mòbil que admet gran part de la població del País Valencià, l’augment de conscienciació sobre aquest problema està derivant en un intent de controlar les seues hores d’ús diari.

Precisament, els valencians calculen que passen una mitjana de 3 hores i 47 minuts al dia usant el mòbil de forma activa, la qual cosa implica que són els que més temps dediquen a mirar el seu mòbil al dia de tota l’Estat; de fet, superen en 25 minuts la mitjana estatal –3 hores i 22 minuts–. Açò suposa 26 minuts menys que l’any previ –en 2016 utilitzaven el mòbil una mitjana de 4 hores i 13 minuts–.

Álvaro Bas, director de desenvolupament de negoci de Rastreator.com, ha assenyalat: “El telèfon mòbil s’ha integrat en la nostra vida fins a tal punt que molts usuaris no conceben el seu dia a dia sense utilitzar-lo en algun moment. Per a evitar patologies derivades d’un ús abusiu del mateix, és essencial ser conscients de l’ús real que fem del nostre smartphone i tractar, en conseqüència, de ser responsables amb el mateix”.

Comparteix

Icona de pantalla completa