L'AVL dóna suport a la comunitat educativa per "dignificar l'aprenentatge del valencià"

L'ens normatiu del valencià ha aprovat aquest divendres una declaració institucional en defensa de les escoles i els docents
/ València
23 febrer 2018 01:00h
L\'AVL s\'ha reunit aquest divendres a Castelló.

L'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) ha aprovat una declaració institucional de suport a les comunitats educatives valencianes en què defensa el treball que realitzen "per un aprenentatge racional de llengües on el valencià ha de constituir, sens dubte, un puntal bàsic".

En el document, que ha vist la llum en la reunió de l'ens normatiu del valencià celebrada a Castelló, l'Acadèmia posa de manifest el seu "respecte i consideració a les escoles valencianes, a les respectives comunitats educatives i als docents".

"L'AVL és conscient de la transcendència i complexitat de la tasca educativa, des de l'escola infantil fins a la Universitat, i de la importància que té aquesta tasca a l'hora de transmetre no solament la normativa lingüística del valencià sinó també l'estima per la llengua i el plaer d'usar-la", remarquen. 

És per això que la institució transmet "el seu suport a les comunitats educatives valencianes en els seus esforços i treballs continuats i complexos per la dignificació de l'ensenyament a favor d'un aprenentatge racional de llengües".

next