Diari La Veu del País Valencià
Heroes Comic Con València espera superar els 20.000 visitants i ja treballa en les edicions de 2019 i 2020

El saló del còmic de València, Heroes Comic Con, ha donat el tret d’eixida aquest divendres al pavelló 7 de Fira València. Aquesta és la primera edició de l’esdeveniment internacional al voltant del tebeo que té lloc a la ciutat del Túria i segons l’organització esperen superar els 20.000 visitants al llarg dels tres dies d’aquest cap de setmana, en què els amats de la novel·la gràfica podran gaudir de novetats editorials, marxandatge, tallers, conéixer diferents autors i gaudir de la visita disfressats (cosplay) del seu personatge preferit.

Aquest divendres, 23 de febrer, s’ha inaugurat l’Heroes Comic Con València, que ha rebut la visita oficial del secretari autonòmic de Cultura, Albert Girona; del director general de Comerç i Consum, Natxo Costa, i de les falleres majors de València de 2018. El saló del còmic s’ha marcat com a objectiu superar els 20.000 visitants, ha reconegut la directora del festival, Reyes Sáenz de Juano. La xifra sembla que se superarà, tot i que durant les primeres hores d’aquest divendres s’ha registrat una afluència discreta per coincidir amb l’horari lectiu dels menuts i adolescents. A més, segons altres fonts, ja s’han venut 24.000 entrades. Això no obstant, dissabte i diumenge “estem quasi sobrepassats”, com ha indicat la responsable del saló, ja que coincideix amb la presència de l’actor Gaten Matarazzo.

Reyes Sáenz de Juanco s’ha mostrat satisfeta per “l’aposta” de l’empresa que organitza el certamen per tancar un cartell d’invitats “molt potents”, amb més de 50 autors i editors. Al remat, De Juanco ha insistit que es compta amb tots els ingredients per a fer del saló valencià del còmic “un esdeveniment de referència de nivell internacional”.

Encara que la primera edició acaba de començar, els organitzadors ja treballen en la segona edició de 2019 i la tercera de 2020, ha reconegut la directora del saló, qui ha apuntat que ja tenen invitats tancats per a visitar el Comic Con Valencià, de l’any vinent. A més, ha afegit que s’estan fent esforços perquè el saló del còmic vaja més enllà dels tres dies de durada (del 23 al 25 de febrer) perquè Heroes Comic con València tinga lloc “abans i després” de la fira, tal com s’ha fet en aquesta edició amb biblioteques municipals, per a “dur el còmic al carrer”. “València permet que l’esdeveniment vaja més enllà dels tres dies que pot tindre una fira”, ha explicat de Juanco.

L’organització ha configurat una oferta per a seduir un públic ample, des de xiquets de 4 anys fins a majors de 80. És a dir, des d’un jove que li agrada el cosplay fins al col·leccionista de novel·la gràfica, passant per famílies que vulguen dur els xiquets a fer tallers de Camacuc.

El saló del còmic de València seguirà definint-se per a donar major cabuda al còmic europeu, ja que la gran quantitat d’autors local els permet partir d’ells i arribar a altres autors propers, ha explicat de Juanco.

Comparteix

Icona de pantalla completa