Diari La Veu del País Valencià
Cotino: ‘El tripartit tindria com a objectiu l’arribada dels Països Catalans
Europa Press / València

Així ho ha manifestat en un article publicat en el seu blog, titulat ‘Els Països Catalans com a meta’, en el qual incideix que els últims esdeveniments ocorreguts a Navarra haurien de “servir-nos d’avís per a contemplar el que ens pot ocórrer en un futur en el cas que els socialistes del PSPV s’alien amb partits radicals d’esquerres d’esbiaixat tall nacionalista per a poder governar la Generalitat”.

“Els valencians hauríem de prendre bona nota del que succeeix a Navarra. Ja ho diu el refrany: quan les barbes del teu veí veges pelar, tira les teues a remullar. Ací podria succeir alguna cosa molt similar”, ha recalcat.

Cotino ha explicat que els socialistes navarresos “estan duent a terme una maniobra conjunta amb els nacionalistes radicals provinents de l’entorn d’ETA per a seguir el full de ruta traçat des de fa anys” l’objectiu últim dels quals és, segons el president de Les Corts, “aconseguir la unió i independència del País Basc i Navarra en el que ells anomenen Euskal Herria, juntament amb la zona bascofrancesa”.

Al seu judici, “existeix un evident paral·lelisme amb el que succeeix a Catalunya”, on “les pretensions independentistes dels nacionalistes catalans no se cenyeixen tan sols a la seua terra sinó que aspiren també a constituir amb el temps uns Països Catalans en els quals queden integrats territoris veïns”.

“D’ací la permanent obstinació de l’esquerra radical a propagar la tesi de mateixa llengua, mateixa cultura, mateixa terra, mateix país”, ha apuntat.

Comparteix

Icona de pantalla completa