Diari La Veu del País Valencià
El Feslloch anuncia que Valtonyc, el raper condemnat per injúries a la Corona, actuarà en el festival

El Feslloch va anunciar aquest dijous a poqueta nit que el raper Valtonyc, que aquesta setmana va ser condemnat a 3 anys i 6 mesos de presó, actuarà en la propera edició del festival que té lloc a la localitat de Benlloch.

“No podem fer com si no hagués passat res. Cada vegada que veiem que un artista és condemnat pel seu art, des del Feslloch, ens sentim colpejats molt fortament. Fa un parell de dies, es va ratificar la sentència de presó per al company Valtonyc. Des del festival compartim la idea que qualsevol artista té el dret d’expressar-se com ella o ell vulguen i senten. Tant Valtonyc com La Insurgencia, Pablo Hasel i tants altres que no han callat mai davant la injustícia que ens envolta”, va explicar l’organització del festival al seu compte oficial de Facebook.

“Davant d’aquesta escalada repressiva del creixent atac a la llibertat d’expressió, no podem restar impassibles, menys encara des d’un festival caracteritzat pel compromís amb la llibertat, amb la justícia i amb la cultura. Per això, en aquest Feslloch 2018, tindrem en el nostre escenari a Valtonyc”, van confirmar.

Josep Valtonyc va ser condemnat aquesta setmana a 3 anys i 6 mesos de presó per injuriar la monarquia espanyola amb les seues lletres, segons va indicar el Tribunal Suprem aquest dimarts.

La sentència sobre el raper illenc va arribar la mateixa setmana que la fira d’art contemporani ARCO, que té lloc a Madrid, censurava una obra de l’artista madrileny, Santiago Serra, on representava en fotografies Oriol Junqueras i Jordi Sànchez. El motiu pel qual Ifema va censurar l’obra va ser perquè aquesta, que ocupava un gran mur en blanc, es titulava Presos políticos.

Comparteix

Icona de pantalla completa