Diari La Veu del País Valencià
La Creu Roja va assistir més de 880.000 persones en 2017

Creu Roja va assistir directament un total de 880.544 persones al País Valencià en 2017, un 28% més que l’any passat, des de 74 assemblees locals i 20 punts d’atenció i amb el suport de 20.030 voluntaris i 135.345 socis, a més de la col·laboració d’empreses i administracions públiques.

Aquestes xifres suposen que durant l’any passat va donar suport de mitjana a “un de cada sis valencians”, segons ha destacat el president de Creu Roja al País Valencià, Francisco Javier Gimeno, en la roda de premsa de balanç d’aquest dijous.

El creixement de l’activitat de Creu Roja és notable a la demarcació de València, on pràcticament s’han triplicat les intervencions pel que fa a l’any anterior, amb un total de 331.400 persones.

En el conjunt del territori, els programes d’intervenció amb col·lectius vulnerables van arribar durant el passat any a un total de 214.544 persones. L’organització va posar el focus en projectes d’infància i joventut amb dificultats socials, persones i famílies en situació en extrema vulnerabilitat i l’atenció a persones migrants i refugiades.

Solament en aquest últim projecte, Creu Roja ha augmentat els seus recursos en passar d’un total de 1.476 persones refugiades ateses en 2016 a 2.914 durant el passat exercici.

En matèria d’ocupació, un total de 12.882 persones van rebre suport al País Valencià en 2017, fins a un 41% més respecte a l’any anterior, amb 1.248 insercions laborals. Açò implica que 233 persones més van trobar treball durant l’any passat gràcies a les aliances de col·laboració empresarial i la labor d’orientació, formació i seguiment.

Davant aquest augment global de l’atenció, el president de Creu Roja al País Valencià ha advertit que “la realitat d’una millora macroeconòmica no ha d’ocultar-nos que encara hi ha moltes persones que estan lluny de poder prescindir de la nostra ajuda”.

Sota aquest prisma, ha destacat l’atenció als “problemes invisibles” com les solituds entre les persones majors o aquelles que pateixen processos de deterioració cognitiva o de malaltia. En 2017, un total de 33.733 persones majors van rebre assistència a través de diversos projectes en la regió.

Teleassistència avançada

Creu Roja ha presentat aquest dijous a València la nova Teleassistència Avançada, una solució mòbil encaminada a fomentar independència, tranquil·litat i seguretat tant dins com fora del domicili. Està indicada per a persones que viuen soles o acompanyades, independents que busquen incrementar la seua seguretat o amb diversitat funcional o malalties cròniques.

Una de les apostes de futur de l’organització és la instal·lació de Cuida’t+, un servei que fomenta l’autocura gràcies al seguiment de la salut per a previndre malalties i vigilar-ne d’altres de xicotetes i quotidianes o de cròniques. Inclou un sistema que analitza el model de vida de l’usuari en el seu domicili en funció dels seus hàbits i està prevista la instal·lació de més de 150 terminals, de cara al fet que es convertisca en un estàndard a mitjà termini.

Els projectes d’activació juvenil i els dirigits a pal·liar la pobresa infantil constitueixen una altra de les prioritats de Creu Roja, atés que la secció de Joventut va treballar amb un total de 88.379 xiquets i joves durant l’any passat, la qual cosa representa un 60% més que l’any anterior. També ha augmentat l’atenció a menors en risc social, en passar de 2.224 atesos en 2017 enfront dels 1.530 de l’any anterior.

Socorrisme, medi ambient i missions humanitàries

Programes com el de salvament marítim, socorrisme en platges i serveis preventius o intervenció en emergències van atendre un total de 55.667 persones durant l’any passat.

En matèria de desenvolupament sostenible, destaquen projectes de prevenció d’incendis forestals en espais naturals com en el bosc de la Devesa del Parc Natural de l’Albufera de València, al costat d’activitats de conservació de rius realitzats per voluntariat mediambiental.

Fora de les fronteres valencianes, un total de 23 delegats procedents del van participar en 26 missions humanitàries en 12 països diferents.

Comparteix

Icona de pantalla completa