Diari La Veu del País Valencià
El degoteig d’imputats pot deixar el PP en minoria en Les Corts
La Marea / Toni Martínez

El tercer membre d’un futur grup de no adscrits podria arribar en pocs dies. Ahir mateix, el Tribunal Superior de Justícia va anunciar l’obertura de judici oral contra l’exalcalde d’Alacant, Luís Díaz Alperi, per tres delictes contra la Hisenda Pública i suborn impropi pel qual el Fiscal li demana més de nou anys de presó.

Amb Alperi ja serien tres els diputats fora del grup popular i només necessitarien dos més para, en un moment donat, arribar a formar grup parlamentari propi. En situació d’espera es troben Ricardo Costa, Vicente Rambla, David Serra i Yolanda García, els quatre per diferents ramificacions de la trama Gürtel que els vincula amb un finançament il·legal del PP. A més, també es troba en aquesta situació Sonia Castedo, la successora d’Alperi, imputada per un possible estratagema del Pla General d’Ordenació Urbana a Alacant per a beneficiar a determinats constructors.

El portaveu del Govern valencià, José Ciscar, va recordar divendres passat la “línia roja” imposada pel president Alberto Fabra per a formar part del grup parlamentari: “No estar immers en un judici oral”.

Ciscar va arribar més enllà en assegurar que Fabra vol recuperar la confiança ciutadana en les institucions. “I, si per a aconseguir açò, s’haguera de donar aquesta situació de quedar-se en minoria en Les Corts, es produirà”, va assegurar.

Per a açò queda molt encara. El grup parlamentari popular té ara 54 (52 si al final Milagrosa Martínez i Díaz Alperi deixen el grup). La majoria absoluta està en 50 diputats. Si finalment caiguera algun dels altres imputats en Gürtel, Fabra dependria d’aquest grup de no adscrits. No obstant açò, cal recordar que Rafael Blasco, per exemple, vota totes les propostes del PP a favor. A més, els pesos pesats del partit donen suport a la majoria dels imputats.

En tot cas, alguna cosa es mou en el PP valencià. Un dels seus puntals, el president de la Diputació de València, Alfonso Rus, ja va anunciar la seua postura sobre aquest tema: les decisions d’expulsar a algú del partit haurien de prendre’s quan hi haguera condemna ferma.

El passat mes de novembre ja es va obrir una altra ferida quan el diputat Andrés Ballester va demanar als seus companys que signaren a favor d’un indult per al exparlamentari i exalcalde de Torrevella, Pedro Hernández Mateo, condemnat a tres anys de presó per falsedat documental i malversació. Més de 40 diputats van signar, però la iniciativa va comptar amb la desaprovació del líder del partit Alberto Fabra i el seu nucli dur.

Aquesta informació ha sigut publicada en La Marea. Traducció: La Veu del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa