Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat premiarà les empreses amb polítiques per a combatre la bretxa salarial

La Generalitat distingirà les empreses que publiquen la seua bretxa salarial i establisquen mesures per a reduir-la. El pla, impulsat per Vicepresidència, busca lluitar contra les diferencies de sou en les empreses seguint el model de països com Suècia. Així ho ha explicat el president de la Generalitat, Ximo Puig, durant la sessió de control al govern d’aquest dijous, que coincideix amb el Dia Europeu per la Igualtat Salarial.

“Volem ser l’autonomia que lidere la lluita per la igualtat entre homes i dones perquè és una qüestió de justícia: mateix treball, mateix sou”, ha remarcat el president en resposta a una pregunta formulada per la síndica del PPCV, Isabel Bonig, sobre com pensa elevar el grau de compliment del pressupost de la Generalitat dels exercicis anteriors.

En la seua intervenció, el cap del Consell ha destacat que aquesta setmana s’han produït dos fets que posen de manifest el nou paradigma del País Valencià, com és la reobertura del cas per l’accident de metro a València, que permetrà arribar “a la veritat” i que es depuren responsabilitats jurídiques. Després de tornar a demanar perdó a les víctimes i les famílies, ha assenyalat que aquest sinistre va posar en relleu el fet que “la Generalitat va ser símbol de les conseqüències que té ser una administració responsable”.

Per la seua banda, Bonig ha demanat el cessament del secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, per les seues paraules cap a la secretària general del PPCV, Eva Ortiz. “Espere que demà el cesse”, li ha demanat al president.

Comparteix

Icona de pantalla completa