Diari La Veu del País Valencià
Consum nega que el canvi en l’etiquetatge responga a una estratègia per a minoritzar el valencià

Consum ha assegurat aquest dimecres a través del seu compte de Twitter que els productes de la seua marca continuaran “convivint” amb la denominació en castellà i en valencià. Alhora, la cooperativa d’alimentació ha recordat que, des de setembre, “alguns productes” deixaren d’estar representats en valencià i castellà, una decisió a què va arribar l’empresa de distribució després d’haver realitzat “nombrosos tallers amb els nostres socis”.

Amb aquesta piulada, l’empresa ha decidit mamprendre l’activitat en aquesta xarxa social després que el passat 9 de febrer saltara la notícia que Consum havia començat a deixar d’etiquetar alguns productes de marca blanca en valencià. La cooperativa, amb qui s’ha posat en contacte Diari La Veu, nega que es retirara el valencià dels envasos dels productes comercialitzats als supermercats baix la seua marca. “No s’ha retirat el valencià”, han afirmat fonts de Consum a aquest diari. De fet, afegeixen que el compromís de la cooperativa amb la llengua continua intacta.

“La nostra política lingüística no ha canviat” pel que fa a l’etiquetatge. L’empresa va realitzar una enquesta a socis triant una representativitat dels sis territoris on Consum té supermercats i, “després de valorar diferents ítems, es va decidir que per una qüestió de llegibilitat, en alguns productes es canviaria la denominació”, han recordat. A més, insisteixen que la decisió no respon a cap “raó política” i han desmentit que s’haja seguit “cap estratègia” per a minoritzar el valencià, sinó que argumenten que des de la cooperativa van voler donar resposta a les indicacions que apuntaven els resultats de l’enquesta aplicant la decisió de nomenar en castellà a una part del catàleg dels seus productes.

Això no obstant, remarquen que continuen emprant el valencià en la revista, la web i la cartelleria de la cooperativa, així com a les xarxes socials, on fan un ús indistint, “i mantenim el nostre suport a les activitats que fa Escola Valenciana i als programes de foment de la lectura en valencià”, han explicat. Des de Consum “abanderem la llengua però nosaltres ens dediquem al sector de l’alimentació”.

Des de Consum “mai hem dit que retiraríem el valencià”, han perseverat.

Comparteix

Icona de pantalla completa