Diari La Veu del País Valencià
El pirotècnic Caballer reconeix que Orange Market va pagar els focs artificials del míting de Rajoy de 2008

L’amo de la pirotècnia Caballer, Vicente Caballer, ha reconegut aquest dimarts en el judici de la trama Gürtel que acull l’Audiència Nacional que Orange Market va pagar els focs artificials que va contractar el Partit Popular per a l’acte de campanya del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, celebrat a la Plaça de Bous de València l’any 2008.

Vicente Caballer, que ha comparegut en qualitat de testimoni, ha negat en un primer moment cap tracte amb aquesta empresa de la trama. Així i tot, davant la insistència del titular del Jutjat Central Penal, José María Vázquez Honrubia, ha acabat reconeixent l’existència de factures en les quals consta que Orange Market hauria abonat els pagaments relatius a treballs per al PP.

Amb tot, el pirotècnic ha matisat que els contractes per a disparar focs artificials en diferents actes del PP valencià els tancava sempre amb la formació regional i que “mai” va fer negocis directes amb l’empresa de la trama malgrat les factures exposades durant la sessió d’aquest dimarts pel representant del Ministeri Fiscal. Una d’elles, relativa als focs artificials en els actes de campanya que el president del govern, Mariano Rajoy, va celebrar a la Plaça de Bous de València per valor de 15.000 euros.

El jutge ha citat Caballer després que l’execretari general del PP valencià, Ricardo Costa, explicara davant el jutge, durant el seu interrogatori com a investigat, que la contractació de Caballer va ser una “petició expressa” de l’aleshores president de la Generalitat i del PP regional, Francisco Camps, com a “complement” en aquests actes centrals i que va ser pagat amb diners negres.

“No coneixem aquesta empresa de res”

Sobre aquest treball, Caballer ha reconegut l’existència d’un correu electrònic enviat per Cándido Herrero, treballador d’Orange Market, a una de les seues filles, que està al capdavant del negoci familiar, dos dies abans la signatura de la factura, el 6 de març d’aquell any. Açò sí, l’empresari valencià ha puntualitzat que ni ell ni els seus fills han tractat de forma directa amb ningú de l’empresa del capitost de la trama.

“A nosaltres possiblement se’ns ha dit que aquest senyor ens pagarà, però mai hem treballat amb Orange Market. No coneixem aquesta empresa de res”, ha respost Caballer en ser preguntat per altres dues factures de 29.000 euros per disparar focs artificials en la Volvo Ocean Race d’Alacant.

Sobre aquest tema ha precisat que fa prop de 150 anys que tenen activitat dins de la legalitat i que durant aquest temps han treballat disparant focs artificials amb partits de tot color polític i en tot tipus d’esdeveniments i, fins i tot, han arribat a representar l’estat espanyol en 34 actes internacionals.

Comparteix

Icona de pantalla completa