Diari La Veu del País Valencià
Camps declararà per les irregularitats en la F1 després que se suspenguera la citació de gener

El jutjat d’instrucció número 2 de València ha tornat a citar com a investigat a Francisco Camps, expresident de la Generalitat Valenciana, per les presumptes irregularitats en la gestió de diverses edicions de la Fórmula 1 a València després de suspendre’s la seua declaració prevista per a gener.

Així consta en una providència, a la qual ha tingut accés Europa Press, en la qual la magistrada cita a Camps el dia 18 de maig a les 10 hores. Havia d’haver prestat declaració el 24 de gener, però el seu testimoniatge es va haver de suspendre per problemes en la notificació a les parts de diversos correus electrònics.

Al costat de Camps, hauran de declarar també com a investigats Belén Reyero –la que va ser responsable del departament d’Esdeveniments de la Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana–, el dia 15 de maig; Nicolás Figueras –exdirector d’aquesta entitat–, el 16, i l’expilot Jorge Martínez ‘Aspar’, el 17. Tots ells a les 10 hores.

A més a més, la jutgessa ha citat diferents testimonis, tal com reclamava el ministeri fiscal, per al pròxim 23 de maig. Es tracta d’Isabel Vilallonga, exsubsecretària de Presidència de la Generalitat; l’advocat Manuel Broseta; i Silvia Pelufo –treballadora de l’Aspar Team–.

Aquest jutjat investiga per separat en dues peces les negociacions perquè València acollira el Gran Premi de Fórmula 1 en diferents edicions i l’absorció del deute per part de la Generalitat. Les declaracions previstes al maig se circumscriuen a la primera peça.

En la primera peça s’investiguen les negociacions prèvies per a portar a València el Gran Premi i la decisió de gestionar-ho a través de l’empresa privada Valmor. En la peça 2 s’instrueix l’absorció de Valmor per Circuit del Motor i l’assumpció del deute per part de la Generalitat.

Hi ha una part de la causa que la jutgessa va rebutjar investigar inicialment i va ser remesa a un altre jutjat. Es tracta de contractes entre Circuit del Motor i la mercantil vinculada a l’exgerent de l’empresa pública Imelsa, Marcos Benavent, entre d’altres. L’òrgan judicial al qual li va recaure li la va retornar.

Comparteix

Icona de pantalla completa