Diari La Veu del País Valencià
Paco Muñoz homenatjarà en els tres concerts de comiat els mestres i amics que li van obrir els escenaris

L’històric cantant valencià Paco Muñoz s’acomiada dels escenaris amb tres concerts que durà a terme a Castelló de la Plana, a València i a Alacant. Aquest dimarts, el director general de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), Abel Guarinos, juntament amb Paco Muñoz i amb el coordinador territorial del l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, han presentat els recitals amb els quals el cantautor posarà fi a més de 40 anys de carrera musical.

Abel Guarinos ha destacat el “plaer” que representa per a l’IVC acollir aquests tres concerts de Muñoz, ja que el cantautor “és una figura cabdal per a la música en valencià”. Alhora, ha ressalta la “feina fantàstica” que va fer amb la música dedicada als més menuts”.

Paco Muñoz ha volgut retre homenatge en cadascun d’aquests concerts a persones que van tindre un paper destacat en la seua carrera, sobretot, en els inicis, com és el cas del mestre Rozalén i Vicent Marzà i Duch, ambdós docents que van obrir les portes de les seues aules a les actuacions d’un Muñoz que cantava cançons per a xiquets. En el concert de Castelló, que estarà dedicat als dos mestres i es retrà homenatge al també cantautor Fèlix Estop, Muñoz comptarà amb la col·laboració dels Llauradors i Artur Álvarez. D’aquesta manera, els concerts seran únics i extraordinaris, ja que Paco Muñoz involucrarà gent de cada ciutat i les actuacions estaran dedicades a la memòria de vells amics, segons ha destacat el cantautor.

Així mateix, a Alacant l’espectacle tindrà lloc al Teatre Arniches, el 3 de març, i en aquesta ocasió Muñoz retrà homenatge a Lluís el Sifoner. El concert estarà dedicat a la memòria d’Ovidi Montllor i Paco Muñoz comptarà amb la col·laboració d’Hugo Mas i el mateix Lluís el Sifoner.

L’últim concert, el 10 de març al Principal de València, serà un homenatge a Mari Carme Girau i a la memòria del periodista Toni Mestre. A l’escenari del carrer de les Barques, Paco Muñoz estarà acompanyat per Aitana Ferrer, Nacho Mañó, Andreu Valor, Melomans, Miquel Gil, Teresa Segarra i la periodista d’À Punt Ràdio, Amàlia Garrigós.

Paco Muñoz ha reconegut aquest dimarts la satisfacció per la “reacció i assistència de públic a aquests concerts d’una gira que va començar en 2017 junt amb el cantador Josep Aparici ‘Apa’ i la cantant Ina Martí, amb qui interpreta el seu darrer disc Amics poetes: “Quan faça el del Principal de València, en total, la gira haurà tingut dèsset concerts”, ha recordat Muñoz, qui ha afegit que l’alegria de la seua vida ha sigut “l’aparició de Dani Miquel i d’altres grups i cantants que continuen treballant per als xiquets”.

Paco Muñoz es intèrpret, autor de cançons i un activista cultural. Les seues cançons per a xiquets han sigut la banda sonora de diverses generacions de valencians. Diari La Veu ja va retre homenatge a Paco Muñoz l’any 2016 pel seu “ferm compromís” amb la cultura del País Valencià i pels 40 anys que es complien del seu primer concert al Teatre Micalet l’any 1976.

Comparteix

Icona de pantalla completa