Diari La Veu del País Valencià
Marina Albiol, quarta en la llista d’EU a Europa
Europa Press / Madrid

Després d’intenses negociacions, la comissió va arribar a un acord d’última hora pel qual Meyer ocuparia el primer lloc, López el segon i el tercer estaria reservat al candidat d’ICV, Ernest Urtasun. El quart lloc seria ocupat per la diputada valenciana Marina Albiol, el cinquè pel candidat que designe Anova i el sisè per l’asturiana Ángela Vallina.

També entre els considerats llocs ‘d’eixida’ estaria situat Javier Couso, germà del càmera de televisió José Couso mort a l’Iraq, en el setè lloc de la llista. Entre els següents llocs està previst que se situen el candidat de EuiA, l’independent Gerardo Pisarello, i la jove Lara Hernández, que representa la ‘marea magenta’ que ha emigrat d’Espanya per a aconseguir un treball.

La llista ha de ser ratificada en el Consell Polític Federal reunit aquest dissabte a Madrid. No obstant açò, l’acord deixa fora dels primers llocs de la llista a Esquerra Oberta, el partit liderat per Gaspar Llamazares. La formació ja ha anunciat la seua intenció de presentar una llista alternativa per a intentar aconseguir el nombre de vots suficient per a introduir al seu candidat, Tasio Oliver.

Treballar com una pinya

En l’obertura del Consell Polític, el coordinador federal del partit, Cayo Lara, ha destacat “l’esforç democràtic” realitzat per a presentar la llista i un programa electoral i ha demanat que, una vegada superat aquest procés, tot el partit isca al carrer a treballar “com una pinya”. “Hem d’atendre els problemes del conjunt de la societat i la classe treballadora per sobre dels nostres interessos particulars, de les nostres diferències i apetències”, ha animat.

El Consell Polític ha començat amb la votació del seu reglament i, en ella, ja s’han reflectit les primeres tensions internes, ja que ha tirat endavant amb 137 vots a favor, 44 en contra i 21 abstencions, la qual cosa suposa un suport del 68 per cent.

Comparteix

Icona de pantalla completa