Diari La Veu del País Valencià
La Diputació de València oferirà als ajuntaments vehicles elèctrics i bicicletes per a llogar a la carta

La Diputació de València, a través de l’àrea de Serveis Innovadors i Projectes Europeus que dirigeix el diputat Bartolomé Nofuentes, està desenvolupant un model de Mobilitat Sostenible “a la carta” per als municipis valencians, segons ha informat la corporació en un comunicat.

Gràcies a aquest projecte, la Diputació posarà al servei dels ajuntaments un parc de vehicles elèctrics, automòbils, motos i bicicletes que podran llogar “a la carta” en funció de les seues necessitats. Nofuentes ha mantingut una reunió tècnica amb empreses valencianes de mobilitat sostenible en què ha establert les primeres línies de treball que permetran la seua implantació.

“Des de la Diputació tenim clar que cal apostar per models sostenibles, especialment en un camp com el de la mobilitat, per la qual cosa durem a terme iniciatives que faciliten als nostres municipis aquest canvi de mentalitat”, ha explicat el diputat. En aquest sentit, Nofuentes ha recordat aspectes “de vital importància”, com ara reduir la petjada de carboni o la contaminació acústica o conscienciar sobre l’ús del transport públic i els vehicles sostenibles.

També ha destacat que pretenen que la demarcació de València es pose al nivell de les ciutats europees d’avantguarda, “on aquest model ja és una realitat. Ens convertim, així, en el primer lloc d’Espanya a oferir-ho”, ha dit.

El diputat ha explicat que “es tracta solament de la primera fase d’un projecte global, que durem a Europa per a optar a finançament europeu”. Després de desenvolupar aquesta experiència pilot, la Diputació engegarà una segona fase en què s’estudiarà com estendre el servei a tota la ciutadania “fent de la mobilitat a la carta una realitat per a tots”.

Comparteix

Icona de pantalla completa