L'Audiència de València ordena reobrir per tercera vegada el cas de l'accident del metro

La secció segona contradiu de nou el criteri de la jutge instructora i cita declarar cinc exdirectius de FGV, entre ells l'exgerent Marisa Gracia
/ València
19 febrer 2018 01:00h
Familiars de les víctimes de l'accident del metro de València.

L'Audiència Provincial de València ha ordenat reobrir el cas que investiga les causes de l'accident del metro ocorregut a València el 3 de juliol de 2006 per a poder prendre declaració a diversos exdirectius de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), entre ells la directora en el moment de l'accident, Marisa Gracia. D'aquesta manera, la sala deixa sense efecte la resolució del 7 de juny de 2017 de la jutge instructora Nieves Molina i accepta els recursos interposats per la Fiscalia i la defensa de les víctimes contra l'arxiu del cas.

Amb la decisió comunicada aquest dilluns, és la tercera vegada que l'Audiència rectifica la titular del Jutjat d'Instrucció número 21, que el passat mes de juny va decidir arxivar, per tercera vegada, el cas. Així doncs, els magistrats de la secció segona de l'Audiència Provincial consideren que existeixen motius per a jutjar els exdirectius de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana per a depurar possibles responsabilitats en l'accident. En aquest sentit, l'Audiència ordena prendre declaració a Marisa Gracia, així com als exdirectius Juan José Gimeno Barberá, Vicente Antonio Contreras Bornez, Manuel Sansano Muñoz, Francisco García Sigüenza, Sebastián Argente Cuesta, Luis Miguel Domingo Alepuz i Salvador Orts Pardo, com a pas previ per a la celebració del judici.

No és la primera vegada que el criteri de l'Audiència i el de la jutge instructora xoquen, atés que aquesta última sempre ha mantingut que la responsabilitat penal va quedar extingida amb la mort en l'accident del maquinista, de manera que, així, es limiten les causes a l'excés de velocitat. La causa es va arxivar per segona vegada en desembre de 2007, decisió confirmada per la Secció Primera de l'Audiència Provincial en maig de 2008. En gener de 2014 la secció segona de l'Audiència va ordenar la reobertura a petició de la Fiscalia i contra el criteri de la instructora, que en juny de 2017 va tornar a arxivar el cas al·legant que no existien responsables penals en no veure acreditat que en el sinistre hi haguera un "incident, un error o mal estat del material mòbil o de la infraestructura".

Els familiars de les víctimes, que sempre han mantingut que l'accident es va produir per un cúmul de circumstàncies entre les quals es troba la manca de manteniment de la Línia 1 de Metrovalencia i en especial l'absència d'una balisa que impedira que el comboi entrara amb més velocitat de la permesa en la corba on es va produir el descarrilament, han rebut amb satisfacció la notícia. La presidenta de l'Associació de Víctimes del Metro 3 de Juliol (AVM3J), Rosa Garrote, ha expressat, en declaracions a Diari La Veu, la seua satisfacció perquè s'haja estimat un dels recursos de l'associació amb el qual demanaven que el jutjat citara a declarar Marisa Gracia i altres 5 directius imputats que encara no ho havien fet. "Ens sembla molt important perquè, en el cas que la instrucció acabara en judici, si no se'ls cita a declarar ara, no se'ls pot atribuir cap responsabilitat penal", ha explicat Garrote.

Garrote ha assenyalat que l'escrit de l'Audiència ve a abonar la seua hipòtesi que "un accident tan greu mai és sols motiu d'una causa" sinó d'una "concatenació de circumstàncies". En aquest sentit, la presidenta de l'AVM3J considera que "no és raonable que la jutgessa se cenyisca a una sola circumstància". "Sols va voler investigar la velocitat i, com que ella pensa que el responsable és el conductor, no vol mirar res més. Nosaltres seguim insistint que, a banda de la velocitat, podrien influir altres circumstàncies, com ara l'estat de la via i del comboi i el fet que no hi haguera una balisa per a frenar el tren en cas d'excés de velocitat. Totes eixies circumstàncies són les que demanem que es tinguen en compte a l'hora d'avaluar la causa i els responsables de l'accident", rebla Rosa Garrote.

next