Diari La Veu del País Valencià
El nou acord d’horaris comercials entra en vigor aquest diumenge

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat aquest dilluns la modificació de la llei de comerç que inclou l’acord sobre horaris comercials aconseguit al desembre en l’Observatori de Comerç pel qual s’estableixen els festius en els quals els comerços podran obrir les seues portes en els diferents municipis. D’aquesta manera, aquest diumenge, 25 de febrer, entrarà ja en vigor i les tendes romandran tancades.

En concret, aquest pacte estableix l’obertura de 38 festius en les cinc Zones de Gran Afluència Turística (ZGAT) de València i en la totalitat de la ciutat d’Alacant, en el període comprés entre Diumenge de Rams i el diumenge posterior al Dilluns de Pasqua i entre el 15 de juny i el 5 de gener. No obstant açò, hi haurà excepcions i el 24 de juny els comerços no obriran a Alacant, com tampoc no ho faran el 19 de març i 15 d’agost a València.

En canvi, podran obrir 40 dies en el mateix període les localitats que tenen una ZGAT tot l’any, com són: Finestrat, Torrevella, l’Alfàs del Pi, Benissa, Oriola costa, el Pilar de la Foradada costa i Alboraig. En canvi, ho faran 28 dies en Setmana Santa i entre el 15 de juny i 15 de setembre les localitats que tenen declarada una ZGAT parcial: Altea, Benidorm, Benicàssim, Santa Pola, Sogorb, Ondara o Calp, entre d’altres.

La resta de municipis del territori que no són de ZGAT podran obrir fins a onze festius que es decidiran en funció de diferents criteris: quan hi haja acumulació de festius; el diumenge de les primeres setmanes de les rebaixes (després del 6 de gener i el primer de juliol); Diumenge de Rams, Divendres sant, Dijous sant quan siga festiu estatal o autonòmic i Diumenge de Pasqua. També, podran obrir en diumenge entre el 26 de desembre i el 5 de gener.

El director general de Comerç, Natxo Costa, ha afirmat aquest dilluns que “a priori no hi ha possibilitat” de modificar l’acord de restricció de les obertures en festiu que “ha costat tant d’aconseguir” i que “els problemes puntuals” que puguen sorgir a València i Alacant hauran de resoldre’s dins de l’Observatori “sempre que s’aconseguisca el mateix nivell de consens”.

Davant l’anunci de recurs d’alguns centres comercials, Costa ha assenyalat que el Consell haurà de valorar els escrits de comunicació prèvia i les al·legacions que puguen presentar. No obstant açò, considera que, “en principi, no tenen recorregut” i, “a priori, no hi ha possibilitat que es modifique un pacte que ha costat tant d’aconseguir i en el qual ha participat de forma molt majoritària el sector, des de les patronals i les organitzacions sindicals”.

Comparteix

Icona de pantalla completa