Més de 55.000 persones, convocades a les eleccions del Rectorat de la UV

Dijous, 22 de febrer, se celebren les votacions per a escollir entre Maria Antonia García Benau, Mavi Mestre i Vicent J. Martínez com a rectors de la Universitat de València
/ València
19 febrer 2018 01:00h
Vicent J. Martínez, Maria Antonia García Benau i Mavi Mestre, candidats a ser responsables del Rectorat de la UV

Un total de 55.254 persones estan convocades dijous que ve, 22 de febrer, per a votar entre Vicent J. Martínez, María Antonia García Benau i Mavi Mestre per al Rectorat de la Universitat de València (UV). Les urnes s'obriran entre les 10h i les 18h.

L'escrutini dels resultats es podrà seguir, en temps real, des de la web de la Universitat, prèvia identificació amb usuari i contrasenya. Així serà fins a tenir el 80% del vot escrutat. En aquest percentatge es pararà la visualització de l'escrutini i, quan els resultats estiguen complets, el president de la Junta Electoral oferirà totes les dades finals durant una compareixença a la sala d'actes de l'edifici de Rectorat, informa la institució acadèmica a través d'un comunicat.

El cens està compost per 2.010 membres del Personal Docent Investigador (PDI), doctors amb vinculació permanent; 2.750 no doctors o sense vinculació permanent; 437 de personal d'investigació en formació; 47.907 estudiants (de grau i postgrau), i 2.150 membres del Personal Administració i Serveis (PAS).

Els resultats es computen pel sistema de vot ponderat. Així, d'acord amb l'article 101 dels Estatuts de la Universitat de València, l'elecció de rector o rectora es fa per votació directa i per sufragi universal, lliure i secret.

El vot és ponderat per sectors de la comunitat universitària de la manera següent: el del professorat doctor amb vinculació permanent té el valor d'un 51% del total de vots a candidatures vàlidament emesos per la comunitat universitària; el vot del professorat no doctor o sense vinculació permanent té el valor d'un 12,67%; el vot dels estudiants i les estudiants té el valor d'un 25%; el del personal d'administració i serveis té el valor d'un 10%, i el vot del personal investigador en formació té el valor de l'1,33%.

En aplicació d'aquest article serà proclamat rector , en primera votació, el candidat que obtinga la majoria absoluta de vots ponderats a candidatures. En cas de necessitar-se una segona volta, la votació es repetiria el 6 de març.

next