Diari La Veu del País Valencià
Bonig insta Puig a aclarir si ha tret el castellà del seu model de Comunitat

La presidenta del Partit Popular valencià, Isabel Bonig, ha instat aquest diumenge el president de la Generalitat i líder del PSPV, Ximo Puig, a “trencar el seu immobilisme” i “deixar d’amagar-se” en política lingüística aclarint si “està del costat de Miquel Iceta (PSC) o de la resta de barons” socialistes. “Ens juguem molt”, ha reivindicat, per a demanar-li que deixe clar si “opta per la desprotecció del castellà o per la seua defensa”.

En un comunicat, Bonig ha al·ludit així a la “divisió” que assegura que existeix en el si del PSOE al voltant del procés d’immersió lingüística del sistema educatiu català i que, al seu parer, “ja s’està imposant a la Comunitat Valenciana, posant en risc la llibertat educativa”. “Puig serà recordat com el responsable d’haver signat el full de ruta catalanista a la Comunitat i d’haver lliurat els nostres col·legis, els nostres alumnes i les nostres institucions als nacionalistes”, ha denunciat la popular, per a qui “és molt sospitós que Puig tinga el mateix discurs que Iceta”.

Ha insistit que “és el moment que Puig ens diga a tots els valencians si ha tret al castellà del seu model de Comunitat” i ha reiterat que “l’únic partit que, al costat de la societat civil, ha denunciat, ha presentat iniciatives, s’ha mobilitzat i ha recorregut als tribunals per a denunciar la tirania lingüística que beneeix Puig ha sigut el PP”.

La cap del partit conservador ha advertit que “a la imposició en les escoles se suma ara la imposició en les institucions, en els ajuntaments, en les empreses”, en referència a la “policia lingüística” que planteja el Consell. Ha defensat, per contra, la iniciativa presentada pel grup popular a les Corts Valencianes, on aquesta setmana van demanar que es prohibira el requisit lingüístic per a accedir a la funció pública perquè el consideren “excloent” per als empleats públics valencians.

Puig i Iceta, “l’altra cara de la mateixa moneda”

“El PP –ha continuat– no solament ha denunciat als tribunals el decret de xantatge lingüístic, també ha denunciat la policia lingüística del Consell, que persegueix aquells que no combreguen amb la seua política d’imposició i immersió programada en educació i en altres àmbits tant públics com privats”. “Puig i Iceta són l’altra cara de la mateixa moneda”, ha resolt Bonig.

Comparteix

Icona de pantalla completa