Diari La Veu del País Valencià
Educació avança un mes l’admissió d’alumnes en Infantil i Primària
Europa Press / València

Educació ha subratllat l’esforç realitzat per avançar tant la publicació de la resolució del calendari d’admissió, com les dates de presentació de sol·licituds i de formalització de la matrícula per a l’alumnat d’Infantil i Primària.

En concret, el termini de presentació de sol·licituds d’admissió d’alumnat d’Infantil i Primària per al curs 2014-15 serà del 7 al 14 d’abril, mentre que en Secundària i Batxillerat serà del 26 de maig al 2 de juny, i per a Formació Professional, tant de Grau Mitjà com Superior, del 31 de maig a l’11 de juny.

De fet, la publicació de la resolució s’ha avançat un mes i mig pel que fa al curs passat i la data de presentació de sol·licituds i de formalització de la matrícula d’Infantil i Primària s’avança un mes.

“L’objectiu -segons la Conselleria- és facilitar els tràmits a les famílies i que aquestes coneguen el resultat de l’admissió abans de les vacances d’estiu i que els centres puguen realitzar una planificació anticipada de grups i horaris”.

Quant a Secundària i Batxillerat, cal recordar que aquest curs és el primer que s’avancen les proves extraordinàries de setembre a principis de juliol, “una mesura que permetrà millorar els resultats acadèmics dels alumnes”, han apuntat.

Les dates del procés ordinari d’admissió de Secundària i Batxillerat no han patit avançaments significatius pel que fa al curs 2013-14, però sí les dates per al procés extraordinari, que s’han avançat al mes de juliol.

Les tres resolucions de les direccions territorials publicades al DOCV d’Educació estableixen també que el termini de formalització de matrícula serà del 12 al 25 de juny per a Infantil i Primària; del 15 al 16 juliol per a Secundària i Batxillerat i de l’11 al 15 de juliol per a Formació Professional.

La publicació de vacants existents als centres educatius per al procés d’admissió serà el 4 d’abril per a Infantil i Primària el 23 de maig per a ESO i Batxillerat i el 30 de maig en Formació Professional, tant de Grau Mitjà com Superior.

La sol·licitud d’admissió, que ha de ser única, es presentarà al centre triat en primera opció en les dates assenyalades anteriorment per a cada ensenyament.

Després de la comprovació de duplicitats, la baremació de les sol·licituds i la remissió a les comissions d’escolarització de les llistes d’alumnes admesos i no admesos, l’elaboració de les llistes provisionals i la publicació de les mateixes serà en Infantil i Primària el 2 de juny;

En Secundària i Batxillerat el 4 de juliol i per als cicles formatius de Grau Mitjà i Superior de Formació Professional el 30 de juny.

Després dels processos de reclamació i contestació de les mateixes, els centres publicaran la llista definitiva d’alumnat admès en Infantil i Primària el 9 de juny; en Secundària i Batxillerat el 10 de juliol, i en Formació Professional el 4 de juliol.

La matriculació d’alumnes per a cobrir les places vacants per renúncia o excedents serà per a Infantil i Primària del 26 al 30 de juny, mentre que en ESO i Batxillerat serà el 17 de juliol i en FP el 16 de juliol.

Comparteix

Icona de pantalla completa