Diari La Veu del País Valencià
El centre comercial MN4 recorrerà la llei d’horaris comercials perquè afecta la lliure competència

El centre comercial MN4, situat al parc empresarial d’Alfafar, ha decidit recórrer l’acord d’horaris comercials davant la Secretaria del Consell per a la Unitat de Mercat, dependent del Ministeri d’Economia, ja que al seu entendre afecta la “lliure competència” i perjudicarà “greument” l’afluència de clients.

L’acord va ser aconseguit al desembre en l’Observatori de Comerç i aquesta mateixa setmana les Corts van aprovar modificar la llei de comerç per a plasmar l’acord en la legislació. La norma entrarà en vigor l’endemà de la seua publicació en el DOGV, que està prevista per a finals de la setmana que ve.

Serà aleshores quan, segons ha explicat l’advocat Javier Ortiz, tenen l’encàrrec d’acudir a la Secretaria del Consell per a la Unitat de Mercat per a posar en relleu que la norma “afecta la lliure competència” i sol·licitar “igualtat per a tots els operadors” i “igualtat entre zones urbanes i zones metropolitanes”.

Ortiz ha assegurat que la intenció de l’MN4 no és oposar-se a ningú sinó que hi haja “igualtat per a tots”. En la seua opinió, no pot ser que uns puguen obrir 40 festius i uns altres només onze, per la qual cosa reclamaran “igualtat per a tots els operadors” en els festius, siguen els que siguen. El parc empresarial d’Alfafar, ha recordat l’advocat, està “a tres minuts amb cotxe” de la capital valenciana, però “té unes restriccions en llibertat d’horaris que no té València i açò afecta la unitat de mercat i afecta la lliure competència”, ha insistit.

“Al final, els consumidors van creant hàbits i si cada diumenge saben que poden anar a comprar a un centre comercial que té oberts els supermercats, els cinemes i la restauració, deixen d’anar a uns altres centres comercials”, ha insistit Ortiz.

No és la primera vegada que l’MN4 acudeix a la Secretaria del Consell per a la Unitat de Mercat. Ho va fer ja en 2015, quan va presentar un informe amb el comparatiu d’afluència de visitants des de 2012 segons les variacions de la normativa d’obertura de festius.

Comparteix

Icona de pantalla completa