Diari La Veu del País Valencià
Habitatge prioritzarà l’adjudicació d’ajudes al lloguer a les persones amb problemes de salut mental greu

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori incorporarà com a “grup preferent i prioritari” les persones amb problemes de salut mental greu en la pròxima convocatòria de les ajudes al pagament de lloguer dels habitatges.

Així ho ha comunicat la consellera María José Salvador que, acompanyada per la directora general d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana, Rebeca Torró, ha mantingut una reunió amb el president i la vicepresidenta de l’Associació Valenciana de Salut Mental, David Taronger i Mertxe Asuero, respectivament, i amb Llum Moral, coordinadora de la Federació Valenciana de Famílies de Salut Mental.

Amb aquesta decisió, el Consell pretén “facilitar l’accés a un habitatge a aquestes persones perquè puguen desenvolupar el seu projecte de vida igual que la resta de la ciutadania”. En aquest sentit, la consellera ha anunciat que per a la pròxima convocatòria d’ajudes al pagament del lloguer, “les persones amb problemes de salut mental greu seran incloses en el grup preferent com ho són el col·lectiu de joves menors de 30 anys, les dones víctimes de violència de gènere i les famílies monoparentals”.

Finalment, Salvador ha destacat que, amb aquesta mesura, “la Comunitat Valenciana està sent pionera a Espanya a atendre a les persones amb problemes de salut mental greu en l’accés a l’habitatge”.

Comparteix

Icona de pantalla completa