Diari La Veu del País Valencià
ACPV trasllada a Puig la seua preocupació perquè el requisit lingüístic no s’aprove aquesta legislatura

Acció Cultural del País Valencià està preocupada perquè “un any i dos mesos” després “que es va fer públic l’acord social i sindical per la inclusió de la competència lingüística per a l’accés a la funció pública valenciana encara no s’ha iniciat la tramitació parlamentària de la llei”.

L’entitat ha expressat aquesta inquietud en “una carta oberta” al president de la Generalitat i a la resta del Consell tot recordant-los “l’actitud constructiva i responsable” que ha mantingut “durant els quasi 3 anys de govern del Botànic” i el seu “pas de la resistència a la proposta” per a “trobar interlocutors i construir consensos en favor de la llengua, la cultura i els valors de la democràcia, la igualtat i el respecte al territori”.

Per això, ACPV adverteix que seria “difícil acceptar que s’acabe la legislatura sense establir la plena competència lingüística per a accedir a la funció pública”. L’associació cultural afirma que això “seria tant com acceptar que el govern del Botànic no ha estat capaç, en 4 anys, de garantir la igualtat lingüística dels valencians davant l’administració”.

ACPV proposa com a “possible solució” que, en comptes d’aprovar una nova llei, es plantege “una reforma de la llei actualment vigent que incorpore, entre d’altres punts, la competència plena”. Al seu parer, “només cal voluntat política, perquè l’acord social i sindical existeix”

L’entitat recorda que ha “assumit” la seua “part” en aquesta negociació “amb responsabilitat” i reclama “que el govern faça la seua i garantisca un objectiu possible i raonable: la no discriminació per raó de llengua en el tracte amb l’administració”.

En la carta, ACPV confessa i posa en valor que, amb l’objectiu de “preservar el canvi” polític assolit en maig de 2015, va optar per “un equilibri, sovint difícil, el de la responsabilitat amb l’ambició de canvi, o de reivindicació responsable, que demana pensament estratègic, generositat, diàleg i de vegades sacrificar l’interés privat en bé de l’interés comú”.

Comparteix

Icona de pantalla completa