Diari La Veu del País Valencià
El PP, disposat a quedar-se en minoria si cal expulsar a tots els processats

RedactaVeu / Agències / Alacant

El vicepresident i portaveu del Consell, José Císcar, inquirit per si el grup popular està disposat a quedar-se en minoria en Les Corts en expulsar a les persones processades per casos de corrupció, ha respost que amb la seua “línia roja” el cap del Consell cerca “recuperar la confiança dels ciutadans en les institucions i en la política; aqueixa és la prioritat”.
“Si per a aconseguir-ho s’haguera de produir aquesta situació de minoria en Les Corts, es produiria”, ha afirmat, Císcar.
A més, el portaveu del PP ha anunciat que si l’exconsellera de Turisme Milagrosa Martínez, processada en el ‘cas Gürtel’ “no deixa l’escó voluntàriament, òbviament el grup parlamentari popular hauria de prendre mesures”.
El també president del PP de les comarques del sud s’ha expressat en aquests termes, a preguntes dels periodistes, en la roda de premsa posterior al ple del Consell que aquest divendres s’ha celebrat a Alacant.
Ciscar ha explicat que el president de la Generalitat i del PPCV, Alberto Fabra, ja va dir aquest dijous que “les persones processades per suposats casos de corrupció han de deixar l’escó”. “Un diputat processat per un suposat delicte que puga estar relacionat amb un cas de corrupció no pot estar assegut al mateix temps en un escó i en la banqueta”, ha manifestat Ciscar qui ha destacat que “aquesta regla és aplicable general”.
‘Cas Fitur’
Cal assenyalar que aquest dijous l’altra exconsellera de Turisme del govern de Francisco Camps, Angélica Such, va presentar per escrit la renúncia a l’acta de diputada a Les Corts Valencianes pel Partit Popular. Such està acusada de prevaricació i pendent de judici pels contractes de la Generalitat Valenciana amb empreses de la ‘Gürtel’ per a l’organització del pavelló valencià a la Fira Internacional de Turisme de Madrid (Fitur) dels anys 2008 i 2009.
L’altra exconsellera de Turisme acusada i pendent de judici, Milagrosa Martínez, expresidenta de les Corts Valencianes i actual alcaldessa de Novelda (Vinalopó Mitjà) no s’ha pronunciat encara sobre la seva situació. Martínez està acusada de prevaricació administrativa, malversació, tràfic d’influències i suborn passiu per haver rebut presumptament un rellotge valorat en 2.400 euros. El fiscal demana per a ella 11 anys de presó i 34 d’inhabilitació mentre que per a Such reclama 9 d’inhabilitació.
El jutge investiga si els responsables de les empreses varen influenciar membres de l’administració valenciana per aconseguir les adjudicacions de l’organització del pavelló de la fira de Turisme Fitur amb plecs de condicions favorables per a les seves empreses
Sonia Castedo, ‘cas Brugal’
En relació amb la situació judicial de l’alcaldessa d’Alacant, Sonia Castedo, investigada en el marc del ‘cas Brugal’, el vicepresident i portaveu de la Generalitat Valenciana, José Ciscar, ha remarcat que Fabra ha defensat que no hi haurà cap imputat a les llistes electorals per a 2015 i deixat entreveure que queda encara temps.

Comparteix

Icona de pantalla completa