Mercadona i els seus proveïdors de transport incorporaran a la flota 40 camions propulsats per gas

La inversió prevista per a adquirir aquests vehicles és de 4 milions durant 2018
/ València
15 febrer 2018 01:00h
L\'empresa valenciana incorporarà a la seua flota de camions 40 nous vehicles propulsats per gas.

Mercadona i els seus proveïdors de transport destinaran quatre milions d'euros més en 2018 a la incorporació de 40 camions propulsats amb gas natural liquat (GNL) a les ciutats de Madrid, Barcelona i València que se sumaran als set vehicles d'aquestes característiques amb els quals compten des de 2017 i que van suposar una inversió d'un milió d'euros.

Segons ha informat la companyia valenciana en un comunicat, aquest esforç inversor "respon al compromís que tant Mercadona com els seus proveïdors de transport mantenen amb el respecte al medi ambient, una aposta per la sostenibilitat de la seua activitat que tradueix en l'optimització contínua de la seua flota de transport i de la seua logística per a reduir les emissions i millorar la qualitat de l'aire en els nuclis urbans".

Amb aquest objectiu, al llarg de l'any s'incorporaran a la flota, gradualment, vehicles de categoria ECO que circularan "de manera prioritària" per "nuclis urbans d'alta densitat de població i de moviment, la qual cosa contribuirà a reduir el risc de superar els límits permesos de NOx i partícules en suspensió que aquest tipus de ciutats habitualment tenen".

Aquesta iniciativa se suma a les que ja s'estan realitzant en vehicles per a l'anomenada "última milla" de repartiment en ciutats. Per a açò, la companyia ja disposa de tres furgonetes transformades a dual-fuel (gas/gasoil) i en 2018 té previst utilitzar també 3 furgonetes 100% de gas natural comprimit. A més, actualment, s'estan realitzant proves amb una furgoneta elèctrica per a estudiar les millores i les seues possibilitats d'adaptació als mitjans de fred.

L'esforç realitzat en els últims anys ha permés que el 92% de la flota que utilitza la companyia compte amb el distintiu categoria C de la DGT, és a dir, vehicles que compleixen amb els estàndards Euro VI i Euro VI C, que són els "més exigents" en matèria d'emissions. Aquests motors redueixen les emissions d'òxids de nitrogen (NOx), perjudicials per a la salut.

En aquesta línia, Mercadona contínua desenvolupant la seua estratègia de sostenibilitat mediambiental "optimitzant la càrrega dels vehicles per a aprofitar al màxim cada viatge i reduir així el nombre de trajectes i les emissions de gasos d'efecte hivernacle", assenyala la companyia.

next