Diari La Veu del País Valencià
L’any 2018 comença amb una caiguda dels preus de l’1,1%

L’Índex de Preus de Consum (IPC) va baixar un 1,1% en gener en relació amb el mes anterior al País Valencià, amb la qual cosa la taxa interanual se situa en el 0,4% segons les dades definitives publicades dijous per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

A l’estat espanyol, els preus van retrocedir un 1,1% en gener en relació amb el mes anterior i van retallar la seua taxa interanual cinc desenes, fins al 0,6%, el seu nivell més baix en 14 mesos.

En el descens de l’IPC de gener ha influït principalment l’abaratiment de l’electricitat, enfront de la pujada que va experimentar el mateix mes de 2017, així com l’estabilitat dels preus dels llegums i hortalisses, la baixada del preu de les fruites i la menor pujada dels carburants.

Així, el descens en els preus durant el mes de gener al País Valencià va estar motivat, principalment, per la reculada del sector del vestit i el calçat, amb un 14,8%; del d’oci i cultura, amb un 1,4%; el d’habitatge, amb un 1,2%, i missatgeria, amb un 0,9%.

Per contra, van augmentar el sector dels transports, un 0,7%; el de les begudes alcohòliques i tabac, un 0,4%; el de la medicina, un 0,3%, i el de comunicacions, un 0,2%. Per la seua banda, hotels, cafés i restaurants i ensenyament es van mantenir invariables mentre que uns altres van baixar un 0,1%.

Comparteix

Icona de pantalla completa