Diari La Veu del País Valencià
Economia ha destinat 200.000 euros per a modernitzar el sector del calçat

La Conselleria d’Economia Sostenible, a través de l’IVACE, ha destinat en 2016 a les empreses del calçat prop de 200.000 euros en ajudes per a dur a terme diferents projectes de transformació digital. L’engegada d’aquests projectes ha generat en les empreses una inversió que frega els 700.000 euros i “que posa de manifest l’esforç inversor dels empresaris i la visió del sector per a aprofitar les oportunitats que brinden la digitalització i les innovacions tecnològiques”, ha assenyalat la directora general de l’Ivace, Júlia Company.

Company es troba a Milà on, acompanyada per la presidenta i altres membres de l’Associació Valenciana d’Empresaris del Calçat (Avecal), ha visitat empresaris que estan exhibint les seues novetats i innovacions en la 85a edició del Saló Internacional del Calçat.

Company ha destacat les “bones vibracions” que tenen els empresaris i la patronal de calçat, al mateix temps que ha assenyalat que “aquest certamen és un reflex del bon moment pel qual passa el sector del calçat valencià. Un sector innovador que ha sabut posar l’accent en l’exportació i que està fent del disseny el seu valor diferencial”.

A proposta dels empresaris del sector de tornar a situar el País Valencià en el mercat estatal i internacional de les millors fires, Júlia Company s’ha compromés a estudiar la proposta de l’empresariat del calçat de tornar a celebrar un certamen al territori.

La responsable de l’Ivace ha traslladat als empresaris del calçat “la voluntat de la Conselleria d’Economia Sostenible i de l’Ivace de seguir posant a la seua disposició les eines i línies de finançament necessàries per a aconseguir l’excel·lència en innovació, en reconeixement internacional i en qualificació professional”.

En el període 2015-2017, la conselleria ha concedit a les empreses del calçat ajudes per valor de 13,2 milions d’euros per al desenvolupament de prop de 650 projectes de millores industrials, d’innovació, de presència en mercats internacionals i d’energia. De cara al futur més pròxim, Júlia Company ha informat que l’Ivace llançarà el seu Pla d’I+D+i Empresarial de 2018, un conjunt de convocatòries d’ajudes dotades amb un pressupost de prop de 20 milions d’euros “amb una clara aposta per l’I+D, la innovació i la transformació digital”.

“Prova d’açò –ha afegit Julia Company– és que un terç del pressupost del Pla d’I+D+i Empresarial va destinat a donar suport a la transformació digital de les empreses del territori perquè puguen competir amb garanties en la nova era digital”

El sector del calçat valencià agrupa 2.579 empreses i el nombre d’afiliacions a la Seguretat Social en el quart trimestre de 2017 ascendeix a 18.423. De fet, el País Valencià és la primera autonomia en producció i exportació de calçat, amb un percentatge de venda a l’exterior del 43% en el període gener-novembre de 2017. Per destinacions, França se situa com el primer client, amb un valor de 163,7 milions d’euros; seguida dels Estats Units, amb 145,4 milions d’euros, i Alemanya, amb 142 milions d’euros.

Comparteix

Icona de pantalla completa