Puig apel·la a la responsabilitat "moral i política" de Camps perquè assumisca el "dany" que fa al Consell Jurídic Consultiu

Camps està investigat per irregularitats en la construcció del Circuit de la F1 a València i en la gestió de l'esdeveniment
/ València
14 febrer 2018 01:00h
Ximo Puig ha assistit a la inauguració del XVII Fòrim d\'Ocupació i Empreneduria.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha apel·lat aquest dimecres a la responsabilitat "política i moral" de Francisco Camps perquè reconega el "dany" que fa la seua continuïtat al Consell Jurídic Consultiu (CJC). Preguntat pels mitjans en la inauguració del XVII Fòrim d'Ocupació i Emprenedoria, ha assegurat en referència a l'excap del Consell que "la responsabilitat de qualsevol persona ha de ser suficientment clara com per a assumir el que està passant i el dany que pot fer una persona d'aquestes condicions a una institució". Camps està sent investigat en dues causes relacionades amb presumptes irregularitats en la construcció del Circuit de la F1 a València i amb la gestió de l'esdeveniment.

A tot això se suma la declaració de l'exsecretari general del PPCV Ricardo Costa en l'Audiència Nacional, on va assegurar que va ser Camps qui va decidir contractar l'empresa vinculada a la trama Gürtel Orange Market per a organitzar els actes de campanya de les eleccions autonòmiques i municipals de 2007 i les generals de 2008 i que aquestos es finançaren en part amb "diners negres". En aquest sentit, el coordinador general de PP, Fernández Martínez-Maíllo, ha recordat aquest dimecres que l'expresident valencià té un expedient obert en el partit.

Així, Puig ha afirmat, davant la possibilitat que Camps abandone el CJC, que "cadascú ha de ser conscient de quina és la seua responsabilitat política i moral davant una societat". A això ha afegit que "ser president de la Generalitat és un honor enorme per a qualsevol. A mi m'emociona cada matí quan entre en el Palau de la Generalitat com a valencià".

next