Diari La Veu del País Valencià
El Servef ofereix ajudes de 2.500 euros per a aturats que vulguen emprendre

El Servei Valencià d’Ocupació i Formació ofereix ajudes d’entre 2.500 i 4.500 euros a les persones aturades que vulguen emprendre un negoci i, per primera vegada, també subvencions perquè les dones embarassades o en tràmit d’adopció puguen contractar algú a qui transferir els seus coneixements abans de la seua baixa maternal.

En el cas de les ajudes per a emprendre un negoci, el Servef oferirà subvencions que oscil·laran entre els 2.500 euros en el cas de persones aturades o els 4.500 en cas de dones víctimes de la violència de gènere.

En qualsevol dels supòsits, el Servei d’Ocupació requereix que el negoci se situe al País Valencià i que la persona que emprenga haja estat en situació de desocupació. Així mateix, els projectes de negoci deuen tenir un caràcter innovador i reunir condicions de viabilitat tècnica, econòmica i financera avalada per alguna de les entitats del Mapa d’Entitats de l’Ecosistema Emprenedor del territori.

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha explicat que el fet d’exigir un projecte de viabilitat “vol evitar la devolució de subvencions que en altres ocasions s’ha produït després de no haver mantingut l’autònom el mínim termini exigit.”

Així, ha recordat que un de cada cinc aturats va haver de retornar l’ajuda que el Servef li va concedir entre 2010 i 2015. “Amb aquestes ajudes no estàvem fent cap favor a les persones aturades”, ha postil·lat el responsable d’Ocupació, que ha afegit que el fet d’exigir un pla de viabilitat ha sigut pactat amb les organitzacions d’autònoms. Segons Nomdedéu, “cada vegada hi ha més persones aturades que veuen l’emprenedoria com una eixida professional factible, i aquestes subvencions suposaran una espenta en el seu llançament”.

En el cas de les ajudes per a dones embarassades que vulguen formar algú perquè gestione el seu negoci durant la baixa, són subvencions que van d’entre els 1.500 euros en el cas de contractes temporals a jornada completa d’almenys tres mesos de durada i els 3.500 euros si la durada és de sis mesos. En tots els casos, la quantia de la subvenció s’incrementa en 500 euros si es contracta una persona aturada amb diversitat funcional o una dona.

La directora general d’Ocupació i Formació, Rocío Briones, ha destacat que, amb aquestes ajudes, el Consell respon a una “justa reivindicació de les dones empresàries de la Comunitat Valenciana i donarà suport a la conciliació familiar i laboral”.

Comparteix

Icona de pantalla completa