Diari La Veu del País Valencià
València preveu la instal·lació de càmeres contra el vandalisme sempre que o es trenque la intimitat

L’atac a la Llotja dimecres passat, 7 de febrer, va reobrir el debat sobre la necessitat d’instal·lar càmeres per a frenar el vandalisme. Precisament sobre això ha sigut preguntat hui l’alcalde de València, Joan Ribó, després de participar en la inauguració de la ‘Jornada d’Alimentació Sana i Sostenible. Menys proteïna animal i més vegetal’. Ribó ha reconegut que l’aparició de pintades a la Llotja ha suposat “un element d’activació” per a començar els tràmits per a la instal·lació de càmeres en aquest monument i en altres, com podrien ser les Torres dels Serrans o les Torres de Quart.

L’alcalde ha explicat que “no es pot posar un policia en cada lloc 24 hores al dia” i que, per això, s’instal·laran càmeres. “Si la gent no ho respecta, no hi ha més motiu que fer-ho”, ha justificat. Per a Ribó, és important protegir aquests edificis “perquè hi ha actes de vandalisme” i ha explicat que “estem demanant càmeres des de Cultura i des de Seguretat”. També ha afegit que s’elaboraran els expedients corresponents per a passar-los a Delegació del Govern, “que és a qui correspon autoritzar la instal·lació”.

Protegir la intimitat

Ribó ha explicat que ja s’han instal·lat càmeres al riu, “després de desenes de mesos per a posar en marxa el sistema”. “Nosaltres podem sol·licitar les càmeres, però qui dóna la viabilitat és la Delegació del Govern, després d’un estudi ampli sobre el tema”, ha justificat.

L’alcalde de València ha recordat que la videovigilància “també té una sèrie de problemes”, “està a un pas del trencament de la intimitat de les persones, que crec que s’ha de controlar bé”. Així doncs, ha afirmat que “és imprescindible vigilar la seguretat d’edificis que són béns d’interés cultural i que són Patrimoni de la Humanitat, però a la vegada també és important no sentir-se permanentment vigilat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa