Diari La Veu del País Valencià
Miguel Barranca (alt càrrec de Ciegsa): Ricardo Costa va estar molt valent i molt torero

L’exdirector de Relacions Institucionals de Ciegsa és un desencantat de la política. Dirigent des de la primera època d’AP, amic de Rita Barberá, íntim d’Alfonso Rus i diputat provincial quan Esteban González Pons era un assessor del grup a la Diputació de València, Miguel Barranca ha abocat aquest migdia tota la seua frustració durant la seua compareixença en la comissió de les Corts que investiga la gestió de l’empresa públic Ciegsa, encarregada de la construcció de centre educatius durant els governs del PPCV

Els 32 anys de militància de Barranca van concloure quan el van acomiadar en 2011 del seu lloc de treball a Ciegsa després d’anys d’ostracisme decretats pel secretari autonòmic d’Educació, Máximo Caturla, i d’haver avisat Francisco Camps de la “gestió inhumana” i obscurantista de qui, posteriorment, es va convertir en mà dreta d’Alfonso Rus a la Diputació de València.

Carregant el vídeo…

Barranca ha explicat que no té dades concretes per a acusar Caturla de cap delicte relacionat amb els sobrecostos de les obres de Ciegsa i el finançament irregular del PPCV, però ha matisat que no és un “ximple” arran de les preguntes que els diputats li han formulat arran de les seues “sensacions” al voltant del que estava succeint en l’empresa.

Quan el portaveu del PPCV a la comissió, Juan Carlos Caballero, ha criticat que “on no hi ha fets es parla de sensacions”, Barranca ha confessat que no va votar per eixe partit en les darreres eleccions ni ho pensa fer en el futur i s’ha remés a la declaració de Ricardo Costa durant la vista de Gürtel a l’Audiència Nacional.

“S’ha de ser molt valent i molt torero per a enfrontar-se a un Miura i parlar com va parlar”, ha reconegut Barranca després d’assegurar que “el PPCV té molt difícil tornar a governar” mentre no netege “la deixalla des de l’oposició”. L’històric militant d’AP i del PPCV ha aprofitat la seua compareixença per a fer comentaris polítics tot assenyalant que Ciutadans va “cap amunt”, que Compromís i Podem són “socis” i destacant la joventut del portaveu del PPCV. “Eres jove i estàs en un gran partit que ha tingut molt mala gent”, li ha advertit.

Comparteix

Icona de pantalla completa