Diari La Veu del País Valencià
Controlat l’incendi declarat dissabte a Torreblanca

El Consorci de Bombers de Castelló ha donat per controlat l’incendi forestal que ha afectat el parc natural Prat de Cabanes-Torreblanca (Plana Alta), d’on ja s’han retirat els mitjans aeris. El foc va començar dissabte de vesprada i va obligar a mobilitzar diverses dotacions de bombers i mitjans aeris, ja que l’accés a la zona és difícil per terra a causa les sèquies inundades que formen part del parc natural.

L’incendi, que s’ha estabilitzat aquest diumenge a les 16h, es va desenvolupar en dos fronts, un a Torreblanca i l’altre a Cabanes. El primer ha quedat controlat de matí.

Les condicions meteorològiques han estat favorables per a l’extinció, en la qual han estat treballant des de primera hora del matí de diumenge tres mitjans aeris, tres unitats de Bombers Forestals de la Generalitat, 2 autobombes, el coordinador forestal de Castelló i Agents Mediambientals. La zona és de difícil accés i per això els efectius han estan centrant-se en l’extinció amb mitjans aeris, que han començat a retirar-se cap a les 17.30 hores.

Mentrestant, a l’interior de la demarcació de Castelló, el Consorci de Bombers s’ha reincorporat al dispositiu de nevades, segons han informat via Twitter.

Ahir dissabte es va declarar un altre incendi forestal a Catral (Baix Segura), que va ser extingit al llarg de la vesprada. Per a aquest diumenge, el Nivell de Preemergència per risc d’Incendis Forestals establert pel 112 és alt a l’interior de València i baix-mitjà a la resta del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa