Diari La Veu del País Valencià
Sanitat organitza una jornada per a posar de relleu el paper de la dona en el món científic

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, en col·laboració amb el Centre d’Investigació Príncep Felip, organitza aquest divendres la jornada ‘Dona, Ciència i Salut’ per a commemorar el Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència, que se celebra cada any l’11 de febrer. La jornada comptarà amb el lliurament de premis de projectes de gènere de la mà de la consellera de Sanitat, Carmen Montón, qui serà també l’encarregada de la cloenda de l’acte. Una de les intervencions destacades de la jornada serà la de la professora de Bioquímica de la Universitat d’Oxford, Jane Mellor, que pronunciarà la conferència ‘The Future of Biomedical Research (FBR). CIPF Lecture Series’, emmarcada dins d’un cicle sobre el futur de la recerca biomèdica.

Abans, donaran la benvinguda a la jornada la directora de l’Institut d’Investigació Príncep Felip; la professora Deborah J. Burks; la directora general d’Investigació, Innovació, Tecnologia i Qualitat de la Conselleria de Sanitat, Ana María Ávila, i Palmira Muñoz, de la Unitat d’Igualtat de la conselleria que dirigeix Carmen Montón.

Per a parlar del paper de les dones científiques, la redactora de Diari La Veu, Íngrid Lafita, serà l’encarregada de pronunciar la conferència ‘On estan les científiques? La presència de les investigadores en els mitjans de comunicació’. També sobre les diferències entre homes i dones en la carrera científica, la professora de la Universitat d’Alacant, María Teresa Ruiz Cantero, reflexionarà sobre ‘Els biaixos de gènere en la investigació sanitària’.

Ja centrada en l’àmbit sanitari, la doctora de l’Hospital La Fe, Marina Berenguer Haym, parlarà de la situació de les dones hepatòlogues i es preguntarà si “continua present el sostre de vidre?”. També participarà en la ronda de conferències la professora Isabel Fariñas Gómez, de la Universitat de València, qui relacionarà ‘La neurociència de les dones i les dones en neurociències’.

Comparteix

Icona de pantalla completa