Diari La Veu del País Valencià
Perico Delgado avala l’anell ciclista de València

El ciclista Pedro Delgado –més conegut com a Perico– ha estat hui a València per a donar suport al Congrés de la Bici que organitza la regidoria de Mobilitat Sostenible. L’esportista ha sigut rebut per l’alcalde Joan Ribó; després, tots dos han participat, juntament amb el regidor Giuseppe Grezzi, en un recorregut per l’anell ciclista de la ciutat. Delgado ha mostrat el seu suport a les iniciatives municipals per a impulsar l’ús de la bicicleta i la mobilitat sostenible i ha convidat la ciutadania “a pujar a una bicicleta per a gaudir més de la ciutat”, segons recull l’Ajuntament en un comunicat.

“Quan en una gran ciutat com València hi ha una iniciativa de promoció de la bicicleta com a mitjà de mobilitat sostenible, contra la contaminació i contra el soroll, és un honor vindre a donar-li suport”, ha afirmat Delgado, que ha manifestat que li sembla “molt bé que l’Ajuntament de València s’haja involucrat des de fa temps a fomentar l’ús de la bici i a ampliar el carril bici”.

Delgado, guanyador d’un Tour i dues Voltes a Espanya, ha sigut explícit convidant la ciutadania a usar la bicicleta i el carril bici: “Vull convidar la gent del carrer, els vianants, els conductors de vehicles a motor. Simplement cal pujar a una bicicleta, passejar per València i gaudir, perquè un ciclista sol gaudir més de la ciutat i té una visió diferent de la vida agradable amb ell mateix i amb l’entorn”.

“València és una ciutat molt ciclista i una de les coses que reclama la gent que va en bicicleta és disposar d’un espai propi i segur. Per això poder gaudir d’un carril bici em sembla molt bé”, ha afirmat. També s’ha mostrat content perquè l’anell seguisca creixent: “Aquesta és la millor notícia que poden tindre els homes i dones que usen la bicicleta com una alternativa de mobilitat”.

Joan Ribó ha destacat que l’ús de la bicicleta també és important per al canvi climàtic. “Encara que hui faça fred, tots sabem en la situació en què ens trobem, i l’obligació que tenim de treballar per a frenar aquest canvi i per a augmentar la resiliència de la ciutat”, ha remarcat.

Comparteix

Icona de pantalla completa