Diari La Veu del País Valencià
Els estudiants es manifesten per a exigir ‘educació pública de qualitat’
Europa Press / València

La marxa -que s’emmarca en la jornada de vaga impulsada en diverses ciutats pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i a la qual s’han sumat a València altres entitats sindicals i estudiantils com l’Assemblea Interuniversitària- ha partit a les 12.00 hores des de la Facultat de Geografia i Història.

Prèviament, s’han produït alguns incidents, ja que sobre les 10.50 del matí algunes persones han tirat objectes contra la Policia i, posteriorment, a les 11.10 han llançat també pedres als agents de la Unitat d’Intervenció, han assenyalat fonts policials.

La manifestació, que ha portat el lema de ‘Des de la base, l’estudiant, prenem la Universitat’, ha arrancat del campus de Blasco Ibáñez i s’ha dirigit cap al centre de la capital. Davant la seu de la Delegació del Govern a València han realitzat una breu asseguda.

Els participants han corejat proclames contra el capitalisme i la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (Lomqe) com ‘El fill del Banquer al camp a treballar, el fill de l’obrer a la universitat’ o ‘Protegeixen el banquer, desnonen l’obrer’. També han criticat el ministre d’Educació, José Ignacio Wert, sobre el qual han ironitzat amb pancartes en les quals es podia llegir: ‘Espanyols Franco a Werto’.

“Lluitem contra la Lomqe i exigim una educació pública de qualitat; sembla mentida que encara hàgem de lluitar per una educació pública de qualitat”, ha lamentat una de les manifestants.

Suspensió de classes

A més, la vaga ha obligat a suspendre les classes en el campus de Tarongers de la Universitat de València (UV), ja que, a primera hora, quan encara no havia començat l’activitat, diverses persones han buidat els extintors de diversos edificis, la qual cosa ha fet que es tancaren facultats, com les d’Economia, Dret i Magisteri, per motius de seguretat, han explicat fonts de la institució acadèmica.

Així mateix, s’ha produït un “incident aïllat” en Medicina, on s’estava celebrant un congrés, que ha sigut interromput per l’entrada d’un grup d’estudiants.

Comparteix

Icona de pantalla completa