Diari La Veu del País Valencià
L’Institut Valencià de Cultura destina 176.000 euros a la producció de llargmetratges en valencià

L’Institut Valencià de Cultura ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) la convocatòria de concessió d’ajudes per a la millora de la producció audiovisual en valencià amb l’objecte de donar suport a guionistes i empreses productores que en 2018 duguen a terme activitats adreçades al desenvolupament i a la preparació de projectes de llargmetratges de ficció, animació i documentals, ja siga a partir d’una idea original o d’una adaptació.

La quantitat econòmica de la convocatòria per a l’any 2018 és de 176.000 euros, que es divideixen en onze ajudes de 16.000 euros. De l’import de cada ajuda, 8.000 euros corresponen a l’autor o autors del guió i 8.000 euros a l’empresa productora que vol posar en marxa el desenvolupament del projecte. El desenvolupament de projectes consisteix en l’elaboració d’un guió o la nova versió d’un guió preexistent, a més del treball preparatori previ al rodatge d’un llargmetratge.

La principal novetat d’aquesta convocatòria és que, com a mínim, dues d’aquestes ajudes han de ser per al desenvolupament de projectes de llargmetratges d’animació. També adquireix més importància la valoració del guió.

Com en la convocatòria de 2017, destaca la valoració en el guió del paper protagonista de la dona, tant en projectes de ficció com en documentals i animació. També es valora que el guió estiga basat en una obra literària o teatral d’autors valencians. Aquestes ajudes contribueixen a millorar un projecte de llargmetratge en la seua fase de guió, però també són un incentiu per a les productores que busquen finançament i mercats per a la pel·lícula que tenen en marxa.

Aquestes subvencions estan emmarcades dins de l’objectiu de foment de la creació artística del pla ‘Fes Cultura’, que estableix la millora de la producció audiovisual valenciana mitjançant el foment del desenvolupament de projectes de llargmetratge per a empreses productores i persones físiques.

Comparteix

Icona de pantalla completa