Diari La Veu del País Valencià
La concentració ultra contra la imposició d’idees catalanistes punxa i reuneix sols 30 persones

La concentració dels simpatitzants dels ultres del 9 d’Octubre convocada aquest migdia a València ha tingut la resposta d’una trentena de persones, que s’han reunit a la plaça de Sant Agustí durant aproximadament una hora “contra la imposició d’idees catalanistes” i en defensa dels “símbols d’identitat valencians i espanyols”. També han exigit l’eliminació de “subvencions a entitats favorables a l’independentisme” i han denunciat “la imposició d’idees catalanistes als col·legis”.

Si bé Isabela Sánchez, presidenta de l’associació convocant, ha remarcat que la concentració impulsada per Defenem Valéncia es desmarca dels actes violents protagonitzats per grups d’ultres el passat 9 d’Octubre, el reclam d’aquest esdeveniment era ‘Allí donde todo comenzó, allí va a continuar’. A més, en la web de la plataforma parlen de: “Víctimes innocents de la política dictatorial del govern valencià comencen la desfilada en els jutjats de València […] Persones innocents valencianes i espanyolistes que el dia 9 d’Octubre de 2017 a la vesprada van dir ‘no’ als invasors pancatalanistes que intentaven campar a plaer per la nostra ciutat”.

En declaracions als mitjans, Sánchez ha destacat la participació en la concentració de VOX i España 2000 i ha anunciat que estan “preparant una querella” per a presentar-la contra el mitjà de comunicació que va titular que “els ultres convocarien una concentració per a rememorar els violents del 9 d’Octubre”.

Durant la concentració han onejat banderes d’Espanya i s’han escoltat crits com “Sóc valencià, no català”, “España es una y no cincuenta y una” o “Volem un alcalde que siga valencià”. Després del manifest, llegit en començar la concentració, s’ha escoltat l’Himne Regional i el d’Espanya.

Pel que fa a les seues reivindicacions, ben diverses, han parlat de l’aplicació de l’estatut d’autonomia, del dret dels pares a escollir l’educació dels seus fills i, així, “eliminar la imposició insolent i dictatorial d’idees catalanistes als col·legis de la nostra comunitat” o de l’anul·lació de la immersió lingüística. També volen que es derogue l’Acadèmia Valenciana de la Llengua perquè, segons ells, “incompleix en clara insolència la seua llei contra el valencià”.

En l’àmbit local demanen l’eliminació “immediata” de les normes “aplicades” pels regidors Pere Fuset, Giuseppe Grezzi i Carlos Galiana davant la seua “intenció de soterrar tota la cultura, la història i les senyes d’aquesta comunitat”. En aquesta línia, denuncien que les normatives municipals sobre les Falles són “clarament invasives, humiliants i dictatorials, així com insultants cap a tot el col·lectiu femení”.

Comparteix

Icona de pantalla completa