Diari La Veu del País Valencià
El líder del PSOE murcià diu que parlarà amb Puig sobre l’aigua, però sense soflames identitàries

El secretari general del PSRM-PSOE, Diego Conesa, assegura que serà “valent” i que parlarà pròximament amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, i el de la Junta de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page. “Si parlem i volem pactes nacionals d’aigua, primer cal abaixar el to i les soflames identitàries i assentar unes bones bases per a trobar solucions a mitjà i llarg termini”, ha manifestat sobre aquest tema.

Conesa ha insistit que la seua regió “necessita aigua per a beure i per a viure”, alhora que ha matisat que “l’aigua que es beu hui i els pocs recursos que hi ha per a regar són de dessaladores”, de manera que considera necessari “aprofundir en més aigua de dessalació, millors condicions i a millor preu”.

“Les dessaladores són un recurs més”, ha postil·lat Diego Conesa. Després d’emfatitzar que “el PSOE al llarg de la seua història de govern nacional ha plantejat i fet transvasaments, en períodes greus de sequera, per a necessitats urgents”, ha assegurat que la bandera dels transvasaments no estava solament a Gènova, en la seu del PP.

Durant sis anys, ha posat l’accent, s’ha demostrat que “ni hi ha hagut projecte de transvasaments, ni alternatives als transvasaments, ni una clara política de defensa a mitjà-llarg termini de les necessitats hídriques que hi ha en la Regió per part del PP”.

Comparteix

Icona de pantalla completa