Diari La Veu del País Valencià
Oltra, disconforme amb el barem de les borses provisionals de treball d’À Punt

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha assegurat aquest divendres que manté l’opinió que ja va manifestar fa “prou temps”, fins i tot abans d’accedir al càrrec, sobre com havia d’engegar-se la nova radiotelevisió pública i no ha canviat. “Els convide que vagen a l’hemeroteca, no he canviat d’opinió, pense el mateix que pensava fa tres anys, dos, un o fa sis mesos”, ha dit. Oltra no ha volgut especificar-ho i ha instat els periodistes a acudir a l’hemeroteca, però el plantejament d’Oltra sobre els nous mitjans públics és que començaren de nou i no reobrir Radiotelevisió Valenciana.

Així ho ha asseverat Oltra en ser preguntada sobre la valoració que fa el Consell dels resultats de les borses provisionals de treball d’À Punt, en les quals almenys el 75% dels contractats de les borses provisionals seran extreballadors de RTVV, segons dades d’À Punt mèdia.

La també portaveu de l’executiu ha recordat que el Consell no ha valorat mai decisions del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) i que no ho farà tampoc en aquest cas perquè existeix una llei de les Corts i el Consell “conscientment” no va tenir la iniciativa legislativa precisament per a tenir una ràdio i una televisió “veritablement dels valencians i no un instrument governamental com era en l’època del PP”. Per açò, continuaran amb aquesta “asèpsia” perquè “es comença valorant les borses de treball i s’acaben dictant els titulars dels telenotícies”. “I açò no volem fer-ho”, ha remarcat Oltra.

Davant la insistència sobre l’opinió que li mereixen no els criteris de les borses sinó el resultat del procés i si considera que és proporcionat, ha assenyalat: “Què vol que li diga que no haja dit ací ja. Fora i en tots costats me n’han caigut com a pans”. També ha recordat al PP que “hi ha gent que callada estaria millor” especialment quan va ser aquest partit “qui va tancar aquesta televisió i qui va generar l’embolic”.

Podem creu que “alguna cosa està fallant”

El secretari general de Podem, Antonio Estañ, ha afirmat aquest divendres, en ser preguntat sobre la polèmica entorn de les borses provisionals d’À Punt, que és “fonamental” l’engegada del servei però ha agregat que “alguna cosa està fallant” si la plantilla està composta en un 92% per extreballadors de l’antiga RTVV.

“És cert que la llei establia que es bonificara l’experiència dels treballadors, però no deia quant i sembla que en aquest sentit les borses i la confecció de les mateixes i els criteris podrien ser bastant millorables”, ha manifestat Estañ en una trobada amb els mitjans a Alacant. En tot cas, ha incidit que açò “també és conseqüència d’haver-li donat a la radiotelevisió À Punt la independència per a prendre aquest tipus de decisions”.

Comparteix

Icona de pantalla completa