Diari La Veu del País Valencià
Economats de subsistència per a 6.000 famílies desfavorides
RedactaVeu / València

El nombre d’economats de subsistència per fer front les necessitats de les famílies més desfavorides no para de créixer. L’actual situació de crisi obliga, i els economats són per cada vegada més gent la solució per fer front les dramàtiques circumstàncies i eixir endavant.

En aquest sentit, les parròquies de les localitats valencianes de Sueca i de la Font d’En Carrós han engegat recentment en aquests municipis sengles economats dedicats a l’atenció de les famílies més vulnerables i en risc d’exclusió social de tots dos municipis, amb la qual cosa el nombre de centres d’aquestes característiques oberts per Cáritas de València en les comarques centrals del País València es situen prop del mig centenar.

6.000 famílies desfavorides

Càritas Diocesana de València ha explicat que amb aquests dos nous magatzems de baix cost, són ja un total de 46 els centres que es troben repartits en l’arxidiòcesi de València, en els quals són ateses 6.000 famílies.

L’economat de Sueca està impulsat per les cinc parròquies de la localitat a través de la Càritas Interparroquial. Aquest nou magatzem de baix cost, que està situat en els locals de la parròquia de la nostra Senyora de Fàtima, atén mensualment a 208 famílies de la localitat.

El centre del municipi de la Ribera Baixa, que compta amb prop d’un centenar de voluntaris, obri tots els dijous amb horari de matí de 10 a 14.30 hores. Les famílies acudeixen a l’economat després de ser ateses prèviament pels serveis d’acolliment de cadascuna de les parròquies de Sueca, que valoren les necessitats de cadascuna.

Aquest magatzem de baix cost disposa d’un total de 22 productes de primera necessitat que es poden adquirir a un preu reduït. Igualment, gràcies a les donacions dels forns i fleques de la localitat, també ofereix peces de brioixeria i pastisseria de forma gratuïta.

Font d’En Carrós

Per la seua banda, en la Font d’En Carrós, Càritas Parroquial ha obert aquesta setmana un altre magatzem de baix cost situat en l’antic col·legi Patronat. En el nou centre, que obri els dilluns de 10.30 a 12.30 hores i de 16 a 18 hores, col·laboren una desena de voluntaris i atén mensualment a 52 famílies del municipi.

Com en el cas de Sueca, les famílies que tenen accés a l’economat són ateses abans en el servei d’acolliment, que valora cada cas.

Comparteix

Icona de pantalla completa