Diari La Veu del País Valencià
EQUO i Ciutadans critiquen la destitució de Julià Álvaro mentre que el PPCV la celebra

Diferents grups polítics s’han pronunciat arran la destitució d’aquest divendres de Julià Álvaro com a secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic. El càrrec l’assumirà a partir d’ara Francisco Quesada, regidor d’Ontinyent i vinculat històricament amb el moviment ecològista.

Així, EQUO ha criticat la destitució de Julià Álvaro i l’ha qualificada de “bufetada a l’ecologisme polític”. Per al partit, amb aquesta destitució, el govern autonòmic “demostra que les polítiques ambientals no són una vertadera prioritat” i creuen que “s’ha optat per cedir davant les pressions empresarials per les polítiques valentes dutes a terme per Julià Álvaro”.

Consideren que la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, “no està demostrant una vertadera voluntat de canvi polític i ha cedit a les pressions dels poderosos destintuint la figura més incòmoda per al sistema”.

Per la seua banda, la responsable Medi Ambient de Ciutadans a les Corts valencianes, Rosa García, ha afirmat que “les crisis internes en el Consell estan llastant la gestió mediambiental a la Comunitat Valenciana”. La diputada ha lamentat que “el mestissatge, que no és més que un repartiment de butaques, estiga causant la paralització de l’acció política” i ha exigit a la Conselleria de Medi ambient que “es pose a treballar ja pels valencians”.

En aquest sentit, Rosa García ha assenyalat que “les contínues tensions internes han suposat la paralització de molts projectes, com la Llei Valenciana d’Animals que ha hagut de presentar Cs perquè la seua està paralitzada des de 2015 o el seu programa de gestió residus, que segueix embolicat en la polèmica”.

Contrariament, la portaveu de Medi Ambient del grup popular a les Corts, Elisa Díaz, ha celebrat l’esmentada destitució de Julià Álvaro per la seua “nefasta” gestió al capdavant d’aquest departament. “El medi ambient valencià està d’enhorabona. Aquesta és la millor decisió de la consellera Elena Cebrián en els seus quasi tres anys al capdavant de la conselleria”, ha assenyalat.

Segons Díaz, la gestió del secretari autonòmic destituït “ha provocat un desastre i una desprotecció total en el medi ambient valencià”. A més, ha subratllat també que Álvaro “ha boicotejat grans projectes i inversions per a la Comunitat que haurien possibilitat la creació de milers d’ocupacions”.

Podem es mostra prudent: “Volem esperar a escoltar les explicacions de la conselleria” ha assegurat Antonio Estañ, secretari general de la formació al País Valencià. També ha recordat que mantenien amb Julià Álvaro “sintonia política” i ha afegit que esperen que la destitució “no es dega a una certa por a prendre decisions de canvi i a una moderació del Consell”.

El líder autonòmic de Podem ha ressaltat que coincindien amb Álvaro “en qüestions polítiques, com ara el canvi en la gestió de residus”, que al seu judici és “fonamental tant per qüestions ambientals com també de lluita contra la corrupció”.

Comparteix

Icona de pantalla completa