Diari La Veu del País Valencià
EUPV demana explicacions a Llombart pels greus problemes de neteja als hospitals
RedactaVeu / València.

La diputada autonòmica d’EUPV, Marina Albiol, ha sol·licitat la compareixença en Les Corts del conseller de Sanitat, Manuel Llombart, a qui demana respostes sobre els greus problemes de neteja als hospitals i centres de salut valencians. Albiol ha mantingut una reunió amb el secretari d’acció sindical d’USOCV, qui li ha traslladat aquesta preocupació. La parlamentària s’ha compromès a posar en marxa diverses iniciatives parlamentàries per exigir al Govern que actue d’immediat per a resoldre aquestes carències.

Albiol ha destacat que les mancances en aquests serveis “són summament preocupants: insuficiència de personal, de materials de neteja, una dolenta distribució de les tasques dels treballadors… tot això pot tenir unes conseqüències molt greus en els hospitals, perquè poden acabar generant-se problemes de salut pública, amb l’augment d’infeccions hospitalàries, a causa d’una neteja insuficient”, assenyala.

La diputada d’esquerres ha recordat que aquests serveis de neteja estan privatitzats. “Tristament, és molt habitual que ens trobem amb problemes quan ens topem amb serveis externalitzats. A les retallades del Consell, el qual a més, no para de planejar-ne més, se sumen també les retallades de les empreses que sols miren pel seu negoci”.

Esquerra Unida ha anunciat que a més de la compareixença de Llombart, també presentarà una Proposició No de Llei en Les Corts, per a exigir, entre d’altres qüestions, la posada en marxa de mesures per a assegurar els mitjans humans i materials per assegurar la correcta neteja en centres de salut i hospitals, i que no es retalle més i s’augmente el personal necessari.

Comparteix

Icona de pantalla completa