Diari La Veu del País Valencià
Educació reafirma que les extraescolars de la jornada contínua no suposen cap cost als centres educatius

El secretari autonòmic d’Educació, Miguel Soler, ha defensat que les noves instruccions que regulen les activitats extraescolars en els centres amb jornada contínua estableixen un procediment “senzill” per a “evitar burocràcia nova” i assegurar que cap alumne quede exclòs per raons econòmiques. Així mateix, ha recordat que és la Conselleria la que paga “el conjunt de les despeses d’un centre, incloent les activitats extraescolars”.

Soler s’ha referit així a la resolució publicada aquest dimecres al DOGV, que estableix que els col·legis amb jornada contínua podran oferir algunes extraescolars de pagament amb un cost màxim de 18 euros mensuals i que el pagament es realitzarà directament per part del centre a l’entitat que les realitze, amb càrrec als recursos econòmics de què dispose el centre per al seu funcionament. Els centres que no disposen de recursos econòmics per a fer front ho comunicaran a l’administració perquè es realitze, si és necessari, la corresponent dotació.

La portaveu d’Educació del Grup Popular a les Corts Valencianes, Beatriz Gascó, ha criticat hui que aquesta instrucció és “un nou nyap” del conseller d’Educació, Vicent Marzà, i ha censurat que es “limiten les activitats extraescolars i que s’obligue que els centres les abonen amb fons propis”.

Sobre aquest tema, Miguel Soler ha replicat que “els centres educatius públics no tenen cap ingrés propi i tots els diners del seu compte bancari corresponen a ingressos de la Conselleria”. “Hi ha una caixa central on tenim el conjunt de despeses aprovades en els pressupostos i els centres tenen una caixa específica que usen per a pagar despeses de funcionament i les seues activitats; per tant, no podem parlar que hi haja dos comptes”, ha precisat.

El secretari autonòmic ha manifestat a Europa Press que les instruccions busquen “evitar burocràcia nova i assegurar el principi de la plena inclusió de l’alumnat” per la qual cosa s’ha buscat un “procediment senzill: que siguen els centres educatius, amb els diners de la Conselleria, els que paguen” les extraescolars als estudiants que ho necessiten.

Finançament extraordinari

Ha agregat que, en l’actualitat, “la immensa majoria dels centres té diners suficients per a cobrir-ho” i que, “en el cas que algun no en tinguera, ho pot comunicar a la Conselleria, que li farà un finançament extraordinari per a complir amb el principi que cap alumne es quede fora”, ha insistit.

Finalment, ha declarat que des que governa el Botànic “els centres reben tots els anys el que necessiten per a funcionament” i ha comparat el procediment triat per a sufragar les extraescolars amb el que es va utilitzar per a XarxaLlibres.

Comparteix

Icona de pantalla completa