Diari La Veu del País Valencià
Grezzi presenta una guia per a demostrar que té un pla de mobilitat coherent

La Regidoria de Mobilitat ha estat qüestionada per part de diferents grups polítics i sectors socials pel que fa a les mesures adoptades els darrers dos anys i mig en aquest àmbit a la ciutat de València. Se les ha titllat d'”improvisades” i “aïllades”, segons ha reconegut Vicent Torres, professor d’Economia de la UV i expert en mobilitat, durant la presentació de la guia de mobilitat València, cap a una mobilitat (+) sostenible que ha editat l’Ajuntament de València i de la qual també n’és autor.

El document pretén ser un manual on es recullen totes les polítiques i actuacions dutes a terme per a “esclarir i fer pedagogia a la ciutadania sobre el projecte de nou model de sostenibiltiat que estem desenvolupant”, ha expressat Guiuseppe Grezzi, responsable d’aquest departament. “Les accions que hem realitzat formen part d’un tot i estan articulades mitjançant una planificació coherent”, ha puntualitzat Torres.

Així, la guia de mobilitat està composada per dades que dibuixen un mapa de la situació actual que hi ha a València i l’àrea metropolitana en aquesta matèria i explica quins són els criteris i els paràmetres amb els quals s’han treballat i se seguirà treballant. Vicente Torres els ha resumit a “aconseguir una mobilitat justa i sostenible donant l’espai que correspon als diferents models de desplaçament segons la incidència i importància que tenen en el dia a dia de les persones”. Cal assenyalar en aquest sentit que un 53% dels moviments dins de la ciutat de València es realitzen a peu o en bicicleta, mentre que un 23,6% es fan en cotxe i un 23,4% en autobús.

Comparteix

Icona de pantalla completa