Diari La Veu del País Valencià
L’animació i el documental tindran prioritat en les ajudes de la Generalitat a la creació de guions de 2018

L’Institut Valencià de Cultura ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) la convocatòria per a la concessió d’ajudes a la creació de guions de llargmetratges dels gèneres d’animació, ficció i documental per un valor total de 128.000 euros. En aquesta convocatòria es concedeixen un màxim de 16 ajudes i l’import màxim serà de 8.000 euros per beneficiari.

La convocatòria d’ajudes a la creació de guions de llargmetratges és la primera del conjunt de les ajudes de l’Institut Valencià de Cultura a publicar-se en el DOGV, ja que s’ha avançat la seua publicació pel que fa a anteriors convocatòries amb l’objectiu que els professionals i les empreses culturals tinguen un marge més gran de temps per a treballar i planificar els seus projectes. En aquest sentit, el director general de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, ha assenyalat que “si l’any passat les convocatòries d’ajudes per a enfortir la indústria cultural valenciana començaren a publicar-se el 23 de març, enguany comencen a publicar-se des de la primera setmana de febrer, a causa de la importància que des de l’IVC es dóna a aquesta eina d’impuls als sectors audiovisual, escènic i musical”.

La principal novetat de la convocatòria de les ajudes a creació de guió és que, com a mínim, dues d’aquestes ajudes han de ser per a projectes de guió de llargmetratge d’animació. Guarinos ha apuntat que “l’IVC segueix apostant pels creadors a través de les ajudes a escriptura de guió; la base sobre la qual es construeix la resta de la producció cinematogràfica. Enguany, s’ha reservat per primera vegada una part d’aquestes ajudes a la creació de guions d’animació, amb l’objectiu de seguir reforçant el nostre suport al sector de l’animació valenciana, un dels sectors estratègics més dinàmics de la nostra indústria audiovisual”.

També es manté el suport al documental, com en la convocatòria de 2016 i 2017, ja que com a mínim quatre d’aquestes ajudes han de ser per a projectes de guió de llargmetratge documental. D’aquestes ajudes podran beneficiar-se els autors naturals del territori valencià o que acrediten residir ací almenys des de fa un any. D’aquesta manera es concedeix un suport especial als guionistes valencians que viuen o treballen a les nostres comarques.

Com en les convocatòries de 2016 i 2017, es tornen a valorar especialment els projectes que tinguen protagonistes femenines i que fomenten la igualtat.

La comissió tècnica de valoració estarà formada per representants d’organitzacions i associacions o experts independents de provada qualificació professional en el sector audiovisual i informarà sobre els guions dels projectes presentats.

Els criteris de valoració d’aquestes ajudes estan consensuats amb Escriptors de l’Audiovisual Valencià (EDAV), l’associació que reuneix els guionistes valencians, però també s’ha consultat la Mesa de Participació de la Cultura Valenciana (MECUV) i altres sectors de l’audiovisual valencià.

Es podrà presentar un projecte per sol·licitant i aquesta ajuda no és compatible amb qualsevol altra ajuda del mateix projecte procedent d’una altra administració pública. El termini de presentació dels projectes és de 20 dies hàbils a comptar de l’endemà a la publicació de la convocatòria en el DOGV.

Comparteix

Icona de pantalla completa