Diari La Veu del País Valencià
El País Valencià, entre les tres autonomies que més van créixer en 2017 segons l’AIReF

Balears i Múrcia, amb un creixement del 3,7 per cent, i el País Valencià, amb un pujada del PIB del 3,6%, van ser les comunitats autònomes que més van créixer en 2017, molt per sobre del creixement mitjà del conjunt d’Espanya, situat en el 3,1%, segons l’estimació realitzada per l’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF) realitzada amb la metodologia METCAP.

També per sobre de la mitjana estatal es van situar regions com Canàries (+3,5%); Aragó i Navarra (+3,4% en tots dos casos); Catalunya i Madrid (+3,3% en tots dos casos), i La Rioja, amb un creixement del 3,2%. Igualant la mitjana espanyola (+3,1%) apareixen Andalusia i Cantàbria.

La resta de comunitats van créixer menys que el conjunt d’Espanya i el menor creixement el va registrar Extremadura, amb un increment del 2,1%, un punt per baix de la mitjana estatal; mentre que Castella i Lleó, amb un 2,2%, va ser la segona regió que menys va créixer en 2017, segons l’AIReF.

Astúries, amb una pujada del PIB del 2,7%, i Castella-la Manxa, Galícia i el País Basc, les tres amb un creixement del 2,8%, també van experimentar un creixement per baix de la mitjana espanyola.

Quant a l’augment del PIB del quart trimestre, quatre comunitats van créixer per sobre de la mitjana estatal, situada en el 0,7%. Així, el PIB de Balears va augmentar un 1,1%, seguit per Canàries (+0,9%), Múrcia (+0,9%) i Madrid (+0,8%). Per contra, els menors creixements intertrimestrales es van registrar a Castella i Lleó i Extremadura, ambdues amb un augment del 0,5%, i a La Rioja, amb una pujada del 0,3%.

L’AIReF publica les dades una vegada que l’Institut Nacional d’Estadística (INE) ha publicat la dada d’avanç trimestral del PIB d’Espanya, com va ocórrer ahir, quan va avançar que l’economia espanyola va créixer un 0,7% en el quart trimestre i un 3,1% en el conjunt de l’any.

Comparteix

Icona de pantalla completa