Diari La Veu del País Valencià
Fabra exigeix als diputats processats per corrupció que deixen l’escó
Europa Press / València

El president de la Generalitat valenciana, Alberto Fabra, ha assenyalat aquest dijous que els diputats del seu partit que estan imputats que passen a ser processats per temes de corrupció “hauran de deixar l’escó o abandonar el Grup Parlamentari Popular” i a més ha afirmat que “cap imputat formarà part de cap llista” del PPCV.

Fabra, en una entrevista a la cadena Cope, ha assenyalat que “una de les grans batalles de la classe política ha de ser eradicar la corrupció” i per açò ha destacat que manté “la línia” que cal “preservar la presumpció d’innocència”, però que “els que estiguen immersos en processos judicials no poden tenir representativitat” ni en el Govern ni en el partit.

D’altra banda, ha recalcat que “per descomptat” se sent “abrigallat” pel seu partit des de Madrid com “sempre” i sobre aquest tema ha assegurat: “vaig a ser candidat i vaig a lluitar per ser el president de la Comunitat Valenciana”.

En aquest sentit, ha negat que sentira poc suport en la conferència que va pronunciar dilluns a Madrid en el Club Siglo XXI i ha justificat l’absència de ministres en què va coincidir amb la vespra del debat de Política General i havien d’estar “a la disposició del president del Govern per a resoldre dubtes” com així li ho van transmetre. “Però es va fer en una sala de les grans del Club i va haver-hi molta gent, empresaris i mitjans de comunicació, em vaig veure absolutament abrigallat”, ha assenyalat Fabra, que ha recalcat: “El president Rajoy recolza a la Comunitat Valenciana. I jo em sent abrigallat de forma permanent”.

Fabra ha defensat que per a recuperar la confiança dels ciutadans en la política millor que establir llistes obertes, perquè “no soluciona el problema” és la seua proposta d’elecció directa d’un terç dels diputats de les Corts i que qualsevol ciutadà puga ser candidat. D’aquesta manera, ha assenyalat que l’elecció directa d’un diputat per cada comarca o partit judicial de la Comunitat “s’aconsegueix proximitat, proximitat i representació ciutadana”.

“Solucionar errors”

Fabra ha reconegut que “per descomptat” sap que “hem fets les coses malament” i “el que he de fer és corregir-les” i “aprendre” dels errors, però ha considerat que “no cal parlar del passat, sinó del present i del futur”. Així, ha argumentat que “no és una època de canvis, és una canvi d’època” perquè “hi ha coses que es feien que ara no tenen cabuda”.

Sobre aquest tema, ha posat l’exemple que han hagut de renunciar a la Fórmula 1 per a “prioritzar les necessitats dels ciutadans i reduir les despeses supèrflues”. Preguntat per si li ha tocat exercir “un paperot”, ha replicat: “com el torero”. “Un el que ha de fer és una bona faena i del que m’examinaran és d’allò faig jo, no els altres”, ha assenyalat.

A més, ha assenyalat que aquest “esforç” que han reclamat a la ciutadania “tindrà la seua recompensa” perquè “tractem de fer sostenible el sistema” també s’ha demanat als polítics amb la petició d’una reducció de nombre de diputats en les Corts, però “l’oposició s’ha negat”, ha lamentat.

“Nacionalista”

Respecte a les declaracions del president del Govern d’Extremadura, José Antonio Monago, en les quals li va demanar que “no siga tan babau” d’entrar en la dinàmica “nacionalista”, Fabra ha replicat: “si s’entén per ser nacionalista defensar un projecte comú com és Espanya, sí, som nacionalistes”.

En aquest sentit, ha indicat que “el repartiment dels fons de l’Estat és molt complex” perquè “tots en volem més”, “però hi ha uns mínims que han d’estar coberts en totes les comunitats” malgrat que “alguns vulguen presentar açò com un enfrontament entre les Comunitats”.

Així, ha insistit que “el més lògic és que ens donen a les Comunitats el que necessitem per a cobrir les despeses socials dels ciutadans” ja que ha assenyalat que amb el model actual no es poden cobrir a la Comunitat.

Fabra ha subratllat que “el paper de la Comunitat és el de la prosperitat” i que “la Comunitat Valenciana ha de ser la locomotora econòmica d’Espanya, gràcies al seu dinamisme econòmic” ja que “el caràcter genuí dels valencians és el que fa tirar del carro i que tirem endavant”. Per a açò, “hem de recolzar-nos en els sectors productius tradicionals que han sabut fer els deures i que són el nostre motor”.

Venda del València CF

Finalment, ha admès que dins de les coses que “no s’han fet bé” és “avalar” el València C.F. ja que “cap Administració hauria d’avalar un equip de futbol”, però ha matisat que són “qüestions del passat i ara hi ha corregir-ho”.

Així, ha explicat que en el procés de venda participen Bankia, l’Institut Valencià de Finances (IVF), el València CF i la Fundació València Cf. “Vaig tenir un sopar amb president de Bankia i li vaig dir que el que hem de triar és el que ens garantisca que dins de dos anys anem a guanyar la Champions”.

Comparteix

Icona de pantalla completa