Diari La Veu del País Valencià
El Govern de la Nau manté l’aprovat en la seua gestió municipal

El Baròmetre Municipal d’Opinió Ciutadana de l’Ajuntament de València corresponent a desembre de 2017 ha posat de manifest que els veïns de la ciutat conserven pràcticament la mateixa percepció de satisfacció enfront de la gestió municipal que la que es va recollir a l’anterior onada d’enquestes. Sols ha baixat una dècima, del 5,7 al 5,6 de mitjana actual.

Aquesta xifra és superior a la que se li ha concedit al govern de la Generalitat, que aprova però amb un 5,3. Molt per baix està la donada al govern espanyol, al qual el veïnat de València suspén amb un 4,1.

Per districtes, els qui pitjor han qualificat el treball en conjunt dut a terme per l’Ajuntament han estat els residents a Poblats Marítims (3,3) i els de l’Olivereta (4,2), que són les úniques zones que suspenen al consistori valencià. Per contra, a Quatre Carreres és on millor es valora la gestió local, amb un 6,3; després la Saïdia i Campanar (6,2), i Jesús i Patraix, amb un 6,1.

Pel que fa als serveis municipals en concret, els que millor apreciació reben són les platges (6,8), i els mercats municipals, les activitats culturals i les festes populars, amb un 6,6. Els que pitjor puntuació han obtingut han estat els aparcaments públics, valorats amb un 4,6, la neteja dels carres (5,1) i la circulació (5,2).

Els principals problemes que adverteix la ciutadania a nivell local són, en gran mesura, l’ocupació, amb un 36,6%; la neteja, amb un 15,6%, i la corrupció i l’urbanisme, amb un 8,6%. Així i tot, el grau de satisfacció de viure a València supera el notable; la nota atorgada en aquest apartat és un 8,3.

Comparteix

Icona de pantalla completa