Diari La Veu del País Valencià
El TSJ ordena paralitzar el trasllat de la Creu dels Caiguts hores després de la seua retirada

El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià va ordenar dilluns a l’Ajuntament de Callosa del Segura “el cessament immediat dels treballs de destrucció/retirada de la Creu dels Caiguts i/o el seu trasllat a qualsevol lloc” hores després de la seua retirada.

Aquesta decisió de l’Alt Tribunal s’ha adoptat després que la Creu, situada en la façana de l’Església de Sant Martín en la localitat de Callosa de Segura, haja sigut retirada durant la matinada de diumenge a dilluns, segons estava previst, en compliment d’una resolució de l’Ajuntament en aplicació de la Llei de Memòria Històrica. Des del 26 de desembre de 2016 romanien concentrats al costat d’ella membres de la Plataforma en Defensa de la Creu.

En una piulada, el TSJ valencià ha indicat que decidirà dimecres si manté la suspensió cautelar dels treballs de retirada de la Creu. No obstant açò, ha puntualitzat que resoldrà només sobre la paralització temporal però no sobre el fons de l’assumpte que es tramita en un jutjat del Contenciós.

Davant la retirada de la Creu, l’Associació Espanyola d’Advocats Cristians va anunciar dilluns que presentarà una querella per prevaricació contra l’alcalde de Callosa de Segura, el socialista Fran Maciá.

L’advocat Juan José Liarte ha explicat que Advocats Cristians “perseguirà els responsables de l’enderrocament de la Creu si aconseguim demostrar que s’ha fet il·legalment”. En un comunicat, ha assenyalat que es demanaran “responsabilitats personals i patrimonials, però també penals”.

L’Ajuntament de Callosa de Segura va aprovar la retirada de la Creu dels Caiguts en aplicació de la llei de Memòria Històrica. L’alcalde, el socialista Fran Maciá, va explicar aquest passat divendres que es va sol·licitar a Subdelegació de Govern, després de dues sentències fermes que avalen la decisió de l’ajuntament, traslladar els concentrats i dotar d’efectius dels cossos de seguretat les actuacions “per a treballar sense problemes”.

Comparteix

Icona de pantalla completa