Diari La Veu del País Valencià
Europa inclou el metro i el tramvia en la regulació sobre seguretat ferroviària
RedactaVeu / Brussel·les

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha mostrat la seua satisfacció després de conèixer que el Parlament Europeu ha acceptat incloure, en la Regulació sobre Seguretat per al Transport Ferroviari que està elaborant, una esmena impulsada pels socialistes valencians, a petició de l’Associació de Víctimes del Metro, perquè els països membres que així ho decidisquen puguen incorporar el metro i tramvia dins de la nova regulació de seguretat que s’està redactant.

Cal recordar que el text proposat per la Comissió Europea no incloïa ni el metro, ni el tramvia, ni el transport lleuger dins d’aquesta futura normativa. És per açò que durant la visita que el passat mes de gener va realitzar el secretari general del PSPV juntament amb l’Associació de Víctimes del Metro es va reclamar al Parlament Europeu la inclusió d’aquesta esmena que permetrà que tant el metro, com el tramvia s’incorporen, si els estats membres així ho decideixen, als estàndards de seguretat ferroviària.

Finalment i després de la petició del PSPV l’esmena ha tirat endavant malgrat haver comptat amb el vot en contra del PP espanyol i per tant amb el vot en contra de l’eurodiputada valenciana, Eva Ortiz.

Ximo Puig ha criticat que aquesta esmena que únicament pretén reforçar la seguretat dels ciutadans en aquest tipus de transport haja sigut rebutjada pel PP. “És increïble que el PP haja votat en contra d’aquesta esmena que cerca reforçar la seguretat de tots els ciutadans de la Unió Europea”, ha assenyalat després d’apuntar que “més increïble és que una eurodiputada valenciana haja votat en contra després d’haver viscut de prop el terrible accident de metro que va patir la ciutat de València”.

El PSOE també ha presentat una segona esmena que no ha tirat endavant i que pretenia que els estats membres que no volgueren incloure el metro i el tramvia dins de la legislació comunitària almenys sí que estigueren obligats a garantir en la seua legislació estatal el mateix nivell de seguretat per als ciutadans que s’estableix en el marc europeu.

Finalment, Ximo Puig ha reclamat al govern de Rajoy que siga “sensible i reforce la normativa de seguretat a Espanya del transport amb metro”.

Comparteix

Icona de pantalla completa